Ralf Schumacher: Mazepin er livsfarlig!

Hverken Mick Schumacher eller hans onkel Ralf Schumacher var imponerede over Nikita Mazepins præstation under Hollands grandprix. Især ikke da de to Haas-kørere ramte hinanden på langsiden.

Steiermarks Grand Prix 2021 . Copyright Haas F1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 6/9 2021 klokken 13:09

De tyske medier og Ralf Schumacher er rasende.

Flere tyske medier som n-tv og RTL er kraftigt ude med riven efter russeren, som de beskylder for at være livsfarlig eller i bedste fald inkompetent på en racerbane.

Hvad skete der?

Tidligt i løbet forsøgte Mick Schumacher at overhale Nikita Mazepin på langsiden. Mazepin bliver i første omgang i venstre side, mens Schumacher trækker mod højre. Det gør Mazepin så også for at blokere Schumacher og presser ham næsten ind i pitlanen.

Man kan se en analyse af hændelsen på Youtube.

Hændelsen betød, at Schumacher beskadigede sin frontvinge og måtte i pit tidligt.

Ungarns Grand Prix 2021. Mick Schumacher i raceren i garagenUngarns Grand Prix 2021. Mick Schumacher i raceren i garagen
Copyright Haas F1


Ralf Schumacher, der kommenterer for Sky Deutschland, kalder Mazepins kørsel direkte livsfarlig, og opfordrer Günther Steiner til at gribe ind:

"Nikita ser ikke ud til at være opgaven voksen. Günther Steiner må gøre noget. Günther har engang sagt, at „den ene kører har talent, den anden har penge.” Men penge er ikke en grund til at bringe den anden kører i fare.”

Efter løbet udtalte Mick Schumacher, at han gerne så, at Mazepins kørsel fik konsekvenser for russeren.

Til den russiske udgave af russiske udgave motorsport.com udtaler russeren, at han ikke mener, at der er noget problem mellem ham og Schumacher:

”Der er ikke nogen problemer mellem os – jeg vil bare gerne være først.”

Nikita Mazepin udgik af løbet.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Lattermilde Lando med sprogbrøler Officielt: Bottas skifter til Alfa Romeo »