‘We Race As One’ - F1 lancerer nyt initiativ

Formel 1 har i dag præsenteret et nyt initiativ, der har til formål at vise, at Formel 1 kæmper for at skabe en bedre verden.

F1 Vintertest 1 billeder . Copyright Renault F1

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 22/6 2020 klokken 19:06

Formel 1 er et af verdens mest sete sportsbegivenheder. Til hver eneste løbsweekend tænder 400-500 millioner mennesker for fjernsynet, for at følge verdens hurtigste biler på alverdens racerbaner.

Med så mange trofaste fans føler Formel 1, at de gerne vil gøre sit, for at gøre jorden til et bedre sted at være. Derfor har F1 i dag annonceret i en pressemeddelse, at de vil have fokus på tre forskellige områder, som fylder meget i samfundet. Det kommer til at foregå under navnet #WeRaceAsOne.

Formålet er at skabe fokus på problemerne, vise at hele F1-organisationen ser alle mennesker som lige, og at F1 prøver at hjælpe samfundet og samtidig skåne miljøet.

De tre fokusområder vil være:

- Mangfoldighed og integration.
- Hjælp til samfundet og sundhedsarbejde
- Bæredygtighed

Verden over har der i den senere tid været ekstra fokus på racisme, hvilket har fået flere prominente navne til at vise sympati for de uretfærdige begivenheder, der påvirker nogle mennesker.

Lewis Hamilton har været meget aktiv omkring dette emne, og nu melder F1 organisationen så ud, at de har valgt at bakke fuldstændig op om Lewis Hamiltons kommentarer.

Lewis HamiltonLewis Hamilton
Copyright BMF1


Formel 1 har arbejdet ekstra hårdt i de senere år for at styrke diversiteten, og F1 har anerkendt, at arbejdet allerede begynder udenfor F1.

“Vores tanker var, årsagen til at vi ikke har mere diversitet i Formel 1 starter på græsrods-niveau. Det starter endda i skolen, med tiltrækningen for ‘STEM’-emner: Videnskab, teknologi, ingeniørarbejde, og matematik. Hvordan kan vi blive involveret i det?” Siger Ross Brawn til formula1.com.

Formel 1 er blevet meget mere involveret på skolerne rundt omkring for at tiltrække alle typer unge mennesker til sporten. Det har haft en positiv effekt for diversiteten, da 40% af de interesserede nu er piger.

Derudover kigger Ross Brawn, på vegne af F1, også på muligheden for at skabe et initiativ indenfor gokart, så flere unge får interesse for at køre dem.

“Formel 1 er et meget stærkt meritokrati, og det skal altid være sådan. Det skal altid være den bedste der vinder. Vi kan ikke tvinge det, men vi kan give bedre muligheder til minoriteter og etniske grupper til at blive involveret i motorsport. Ikke bare kørsel, men ingeniørkundskab og andre aktiviteter. Det er dér vi er med Formel 1” siger Ross Brawn.

Formel har også planer om at oprette et ‘task force’, som skal snakke med folk både inde og udenfor paddocken, heriblandt kørere, for at få idéer til, hvordan F1 kan forbedre diversiteten og mulighederne angående F1.

Stemningsbilleder fra Italiens Grand Prix 2017. Lewis Hamilton og Ross BrawnStemningsbilleder fra Italiens Grand Prix 2017. Lewis Hamilton og Ross Brawn
Copyright BMF1


Det andet fokusområde er, at stå sammen og hjælpe samfundet med at løse diverse problemstillinger. Formel 1-teams har nogle af verdens klogeste ingeniører, som er vant til at tænke ud af boksen, når der skal findes på løsninger.

Da den nuværende Covid-19 pandemi brød ud, gik der ikke lang tid, før 7 af feltets 10 hold var igang med at udvikle og producere tekniske løsninger til sundhedssektoren.

Mercedes lavede ‘reverse engineering' i samarbejde med University College London, for at kunne producere åndedrætsværn. Det lykkedes på under 100 timer.

Red Bull åbnede dørene for Renault, hvor de i fællesskab begyndte på ‘Project Blue Sky’, som var en transportabel ventilator. Et projekt der desværre ikke gik helt efter planen, da ordren blev droppet af regeringen i England.

Ferrari byggede en helt ny ventilator fra bunden af på bare fem uger. For at hjælpe samfundet bedst muligt, er det lavet som et ‘open source’-project, så alle frit kan producere det.

‘Project Pitlane’ er navnet på den velvilje, dedikation og medfølelse, der ligger bag holdenes beslutning om at sænke paraderne overfor konkurrenterne og bruge holdenes ressourcer på at støtte i kampen mod Coronavirus.

Mercedes AMG fabrikken under COVID-19. Motorskjold med INEOS logoMercedes AMG fabrikken under COVID-19. Motorskjold med INEOS logo
Copyright Mercedes AMG


Som det sidste, har Formel 1 valgt at fokusere på bæredygtighed. Formel 1 har altid været synonym med larmende benzinslugere, der ødelægger planeten. Men virkeligheden er faktisk en anden.

Formel 1 er faktisk en grøn organisation, som har fokus på bæredygtighed og grøn-energi.

Motorproducenterne bruger milliarder af kroner på at udvikle ny teknologi, som skal være med til at mindske belastningen af planeten. Udviklingen af disse teknologier skal derefter inkorporeres i de gadebiler, som sælges verden over.

Formel 1-har bygget verdens mest effektive motorer, hvor energiudnyttelse af brændstoffet langt overstiger niveauerne, der ses i normale biler,

Men det er ikke nok for Formel 1, som vil gå endnu længere i kampen for at redde miljøet.

Planen for Formel 1 er at have et netto-nul klimaaftryk inden 2030. Dette skal ske ved at reducere og eliminere klimaaftrykket fra selve F1-bilen og alle aktiviteter under løbsweekenden. Dette inkluderer også effektisering af transport af mennesker og materiel. Sidst, men ikke mindst, skal F1’s fabrikker, kontorer og faciliteter kun være drevet af 100% vedvarende energi.

Fokus er også på, at løbsweekender skal være bæredygtige inden 2025, hvilket betyder; ud med plastikkrus og -bestik og ind med bæredygtige alternativer. Det betyder også, at alt affald skal genbruges eller blive komposteret.

Baseret på dette nye initiativ, vil den opmærksomme seer kunne spotte forandringer til sæsonåbningen i Østrig. Samtlige Formel 1-racere og udvalgte steder rundt omkring på banen, vil have et billede af en regnbue med hashtagget #WeRaceAsOne. Det bliver gjort for at kunne anerkende alle de kernearbejdere og individer rundt omkring, som har kæmpet i disse svære tider.

Formel 1 har store ambitioner for fremtiden, og husk at du kan støtte op om initiativet ved at benytte #WeRaceAsOne på sociale medier.

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Abiteboul: Alle hold bliver konkurrenter i 2022 Sky overtager tysk F1-dækning »