Renault vil have en juniorkører på holdet

Mens flere medier peger på, at det bliver Formel 1-pensionisten Fernando Alonso, der skal tage over efter Daniel Ricciardo, er der mere og mere der tyder på, at det bliver en af deres juniorkørere, der får det attraktive sæde.

Cyril Abiteboul . Copyright Renault

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 22/6 2020 klokken 08:06

Daniel Ricciardo har skrevet under på en ny kontrakt med McLaren, og vil således forlade Renault Formel 1-holdet efter blot 2 sæsoner.

Det hele blev skudt i gang, da Sebastian Vettel meddelte, at han forlader Ferrari efter denne sæson, hvilket hurtigt fik holdet til at finde en afløser. Det blev Carlos Sainz Jr., der på den måde frigav et attraktivt sæde hos McLaren.

Det sæde sikrede Daniel Ricciardo sig hurtigt, hvilket efterlod Renault med et tomt sæde. Et sæde som mange tænkte ville gå til Sebastian Vettel, men som tyskeren selv ikke virker synderlig interesseret i.

Spanske medier var hurtige til at pege på deres store helt, Fernando Alonso, der hele tiden siger, at han er klar til at komme tilbage til Formel 1, blot det er for det rigtige hold.

Alonso, der normalt har taget sig godt betalt for at køre, skulle angiveligt have tilbudt at komme tilbage mod en markant lavere betaling, end den han sluttede med hos McLaren. Men det tyder på, at tilbuddet ikke er lavt nok til at gøre ham interessant for holdet, samtidig med at Renault faktisk har et juniorprogram, der ser ud til at virke.

Det forlyder nu, at der forhandles med mindst en af deres juniortalenter, hvilket i første omgang skulle være den kinesiske kører Guanyu Zhou.

Men også danske Christian Lundgaard er i spil.

Holdchef Cyril Abiteboul har til Autosport.com, udtalt at han ønsker at se både Christian Lundgaard og Guanyu Zhou i en Formel 1 test.

"Jeg ønsker at se farten hos Zhou og hans kollega på akademiet Lundgaard. De er begge meget stærke og er helt klart optioner for 2021 sæsonen," udtalte Abiteboul.

"Det er stadig tidligt, men vi ved, at Ricciardo forlader os efter denne sæson og det er måske er tid at tage en chance med en af de unge," sluttede han.

Med lidt held, kunne der pludselig være hele to danskere i Formel 1 i 2021.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Schumachers manager var imod et comeback 2020 kan blive et Red Bull-år »