Ungarn: Kun Formel 1 uden fans

Kommer der overhovedet tilskuere på tribunerne ved dette års Formel 1-grandprixer? – såfremt der overhovedet bliver kørt løb? Et eventuelt F1-grandprix på Hungaroring bliver kun afholdt uden tilskuere.

Ungarns Grand Prix 2019 . Copyright Pirelli

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 1/5 2020 klokken 16:05

Ungarn har indtil videre ikke været så hårdt ramt af corona som andre lande, men hvis der skal køres Formel 1 i Ungarn den 2. august, som det oprindeligt var planen, så bliver der uden tilskuere. Det har arrangørerne af løbet på Hungaroring netop meddelt.

Den ungarske minister Gergely Gulyas har for nyligt erklæret, at Ungarn forbyder arrangementer med mere end 500 deltagere indtil den 15. august.

Ungarn er indtil videre sluppet relativt let fra corona-pandemien: Tallene fra torsdag den 30.4 viser, at der kun var rapporteret 2775 corona-smittede personer i Ungarn, og at 312 patienter indtil videre er meldt døde af lungesygdommen covid-19.

Det er lave tal, især sammenlignet med f.eks. Italien, Spanien og England.

Formel 1 har til hensigt at køre sæsonens første løb i Østrig den 5. juli, og selv om intet endnu er meldt officielt ud, tyder meget på, at Østrigs grandprix også bliver et løb uden tilskuere - såfremt det bliver afholdt.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Marko klar med flere planer FIA på uventet besøg hos Racing Point »