F1-chef: Sådan bliver F1-sæsonen 2020

De fleste motorsportsfans hungrer efter lyden af larmende motorer, hvinende dæk og champagne-sprøjt på podiet. Nu kan de ånde lettet op, for F1-chefen afslører nu planerne for 2020-sæsonen.

Chase Carey . Copyright FIA Formula 1

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 27/4 2020 klokken 18:04

Formel 1-sæsonen 2020 var klappet og klar, alle banerne var klar til at afholde løb, og Kinas Grand Prix ville blive afviklet senere på året. Det var planen, lige indtil Coronavirus fik sat en stopper for sæsonstarten i Australien, i sidste øjeblik.

Sidenhen er 10 af sæsonens løb enten blevet aflyst eller udskudt. Det har sat hele F1-verdenen i gang med diskussioner, om hvornår det starter, hvor mange løb der skal køres, og på hvilke baner.

Nu er der så blevet officielt meldt ud fra Formel 1's side af, hvad der egentlig skal ske med F1-sæsonen 2020.

I en officiel pressemeddelse fra F1, kommer F1-chefen, Chase Carey, nærmere ind på, hvad målsætningen er for 2020-sæsonen.

Frankrigs GP blev officielt aflyst imorges. Derfor er planen nu, at F1-sæsonen 2020 vil starte på Red Bull Ring, 3-5 juli. Dermed bliver det første gang i F1-historien, at sæsonen skal starte i Østrig.

Chase Carey fortæller herefter, at sæsonen vil fortsætte i Europa i juli, august og frem til starten af september.

Herefter rykker hele F1-karavanen videre til at afholde løb i Asien, Eurasien og USA, i september, oktober og november.

Formel 1’s jordomrejse slutter i Golfen i december måned, og dermed slukker Chase Carey håbet om, at F1-sæsonen skal fortsætte frem til februar måned.

I Golfen skal der køres løb på to forskellige baner. Først skal der køres natløb på den legendariske bane i Bahrain, hvor de mange lampers kunstige lys skaber en helt speciel atmosfære.

Bahrains Grand Prix 2019. Kevin MagnussenBahrains Grand Prix 2019. Kevin Magnussen
Copyright Haas F1


Selvom alle Formel 1-løb er specielle, så er der noget ekstra specielt over at få lov til at afholde sæsonens afslutningsløb. Løbspromoterne i Abu Dhabi har smidt mange penge efter Formel 1, for at få lov til at kunne slutte sæsonen af på Yas Marina Circuit. Derfor er det også planen, at sæsonen slutter i Abu Dhabi, ifølge Chase Carey.

Et af de problemer som Formel stadig døjer med, før de kan afsløre sæsonkalenderens endelige datoer er, at finde frem til de rette procedurer, for hvordan hele F1-feltet skal få adgang til landene. Derfor kan F1 heller ikke komme med det præcise antal løb, men de vil gennemføre mellem 15 og 18 løb, fortæller Chase Carey.

En af planerne er, at ét eller flere af løbene skal afholdes på de samme baner flere gange, for at få kørt så mange løb som muligt.

Ifølge Carey, så vil de første løb på kalenderen, som forventet, blive kørt uden tilskuere, men han håber, at der kan blive åbnet op for tilskuere, som sæsonen langsomt skrider frem, og landene tillader det. Carey pointerer dog, at sikkerhed og sundhed er førsteprioritet!

Det har ikke været nemt at styre F1 i disse svære tider, hvor økonomien lider under Coronakrisen, og alle interessenterne trækker i hver deres retning. Derfor vil Carey også benytte lejligheden til at takke FIA, promoterer, teams og div. partnere.

Sidst men ikke mindst vil Carey også takke de hold, som har kæmpet for at udvikle og producere ventilatorer, der kan benyttes til COVID-19 patienter.

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« BREAKING NEWS: 2020 Sæsonen har fået en startdato Formel 1 alligevel til Tyskland i år? »