Grosjean til Formel E?

Gårsdagens kæmpe rygte om fyringen af Grosjean efter Haas' selvdestruktive show på Silverstone har ikke lagt sig endnu. Det seneste rygte går på, at Grosjean ryger til et fransk Formel E-team.

Englands Grand Prix 2019 . Copyright Haas F1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 18/7 2019 klokken 23:07

Grosjean kan ende med at blive den helt store taber i det, der har været et selvdestruktivt Haas-show på Silverstone.

Vi lader lige hændelserne passere revy:

Haas forstår ikke problemerne med bilen, derfor kører de med to forskellige specifikationer på Silverstone - Grosjean med den gamle, Magnussen med den nye. Det skal give så mange sammenligningsdata som muligt. Grosjean smadrer sin frontvinge under træningen, før han er kommet ud af pitten. Steiner bliver sur.

Sponsoren Rich Energy opsiger samarbejdet pga. manglende resultater, og der følger en lind strøm af usikre udmeldinger og bizarre tweets fra William Storey. Steiner har svært ved at finde en grimasse, der kan passe.

Magnussen og Grosjean kører hinanden af banen og beskadiger bilerne på første omgang. Steiner eksploderer og går efterfølgende verbalt amok på kørerne. Åbenbart skulle en af kørerne være stormet ud af lokalet i arrigskab.

Og nu er vi tilbage til rygterne: Som allerede nævnt skulle Steiner havde bedt Gene Haas om lov til at fyre en af kørerne, og det skulle være Grosjean, der står for skud.

I den sammenhæng nævnes Grosjean nu som en mulig afløser for Andre Lotterer hos det franske DS Techeetah Formel E-team. Lotterer er netop blevet annonceret som Porsche-kører i sjette sæson af Formel E, hvilket betyder, at DS Techeetah nu har et ledigt sæde ved siden af den nye Formel E-verdensmester Jean-Eric Vergne.

Citroën Formula ECitroën Formula E
Copyright Citroën


Selvfølgelig er vi i Silly Season, men det giver umiddelbart god mening for et fransk Formel E-team at have franske kørere. Desuden ville Haas få en anden franskmand i bytte for Grosjean, nemlig Esteban Ocon.

På den måde er der ikke den store fare for, at franskmændene bliver alt for fornærmede over fyringen af franske Grosjean.

Men som sagt: rygter...

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Red Bull sagsøger Rich Energy Breaking: Melbourne forlænger med Formel 1 »