Verdenspremiere på filmen om Sir Frank Williams

Sir Frank Williams . Copyright Williams F1

I anledning af Formel 1-teamets Williams F1’s 40-års jubilæum, havde dokumentarfilmen ”Williams” verdenspremiere i London i aftes.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 12/7 klokken 10:07Dokumentarfilmen om legendariske Sir Frank Williams havde i går aftes verdenspremiere i London. Filmen er produceret i anledning af det legendariske Formel 1-teams 40 års jubilæum.

Den fortæller beretningen om stifteren Frank Williams fra da han startede sit Formel 1-team fra bunden, hans fatale bilulykke, der er årsagen til at legenden i dag sidder i kørestol, og hvordan læger og familie kæmpede for at holde ham i live.

Filmen er baseret på en bog fra 1991 af hustruen Lady Virginia Williams. Bogens titel er ”A different kind of life” og der bruges lyd fra lydbånd, som hun optagede sammen med en ven, og hvor hun taler ærligt om hendes families liv. Den indeholder også en række arkivfilm, hvoraf nogle sjældent er set, plus dramatiske rekonstruktioner af Williams' bilulykke og efterfølgende kamp på hospitalet.

Claire Williams.
Copyright Williams F1


Dokumentarfilmen indeholder interviews med tidligere kørere som Nigel Mansell, Alan Jones og Nelson Piquet, tidligere teknisk direktør Patrick Head samt en af Williams nære venner, David Brodie.

Da filmen er baseret på Virginia Williams’ bog, vil den ikke indeholde en masse scener fra banerne men primært fokusere på starten, de sene 60’ere og 70’ere, succeserne i 80’erne og den fatale ulykke.

"Den fortæller en historie, som mange mennesker ikke kender om Williams. For alle tænker på Frank og Patrick, når de tænker på Williams,” fortalte datteren Claire Williams ved premieren.

"Williams’ historie er lige så meget om min mors indflydelse på teamet i de tidlige dage og om den vigtige rolle, hun spillede."

Sir Frank Williams tilføjede hertil: "Jeg håber, at fansene nyder filmen ligeså meget, som jeg har nydt at være del af motorsport. Jeg er glad for, at både folkene bag teamet og min familie kommer ud af historien som beretningens sande helte."

”Williams”, der er instrueret af BAFTA-vinder Morgan Matthews, vil blive vist i biografer i England fra d. 4. august og kommer på DVD og Blu-Ray 10 dage senere. Det er endnu uvist, om der er kommer en dansk premiere på filmen.

Se traileren herunder:Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Dansk Formel 1-bane godkendt Breaking: Vasseur ny teamchef hos Sauber »

TEMA: Kevin Magnussen

Kevin Magnussen Kevin Magnussen har kontrakt med Haas F1 indtil udgangen af 2018. I år handler det primært om at sætte den erfarne Romain Grosjean på plads, men også at score point når raceren er til det.


BMF1 om Magnussen, McLaren, Renault F1 og Haas
Se BMF1s kørerside for Kevin, hér:Kevin Magnussen
Læs alt om Haas F1:Haas F1 Team
Læs også om Renault F1:Renault F1
Eller læs om McLaren F1:McLaren F1


Nedtælling

Næste løb: Aserbajdsjans Grand Prix
Dato: 29/4 2018 kl 14:10 dansk tid

Nedtælling til næste løbsstart
00 00 00 00
Se også vores TV-tider hér

Mest læste artikler

BMF1 på FaceBook


 

Aktuelt og seneste Grand Prix

Aserbajdsjans Grand Prix
Løbsdato:29/4 2018
Bane:Baku City Circuit

Kinas Grand Prix
Løbsdato:15/4 2018
Bane:Shanghai

Optakt

Optakt

Fredag

Fredag

  • 1. Frie Træning
  • 2. Frie Træning

Lørdag

Lørdag

  • 3. Frie Træning
  • Kvalifikation

Søndag

Søndag

  • Start grid
  • Løbsresultat

Seneste løb

Placering Kører Team
1. D.Ricciardo Red Bull
2. V.Bottas Mercedes AMG
3. K.Räikkönen Ferrari
4. L.Hamilton Mercedes AMG
5. M.Verstappen Red Bull
6. N.Hülkenberg Renault F1
7. F.Alonso McLaren
8. S.Vettel Ferrari
9. C.Sainz Jr. Renault F1
10. K.Magnussen Haas F1 Team
Se hele resultatet


Tidligere F1 verdensmestre

År Kører
2017 Lewis Hamilton
2016 Nico Rosberg
2015 Lewis Hamilton
2014 Lewis Hamilton
2013 Sebastian Vettel
2012 Sebastian Vettel
2011 Sebastian Vettel
2010 Sebastian Vettel
2009 Jenson Button
2008 Lewis Hamilton