Alonso måske fortid hos McLaren

I betragtning af McLaren-Hondas præstationer er overskriften i sig selv ikke overraskende. Men nu smider tidligere Red Bull-kører, Mark Webber, benzin på det ulmende bål og mener, at Alonso er væk i 2017.

Billeder fra Japan 2015 . Copyright McLaren Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 28/3 2017 klokken 10:03

I markant modstrid med sin egen personlighed, har Fernando Alonso de seneste to år vist en positiv attitude og ubetinget loyalitet overfor sin arbejdsgiver, McLaren, trods det faktum, at motorleverandøren Honda langt fra har levet op til forventningerne og tidligere tiders historiske præstationer.

I forbindelse med sæsonåbningen i Australien startede den dobbelte verdensmester fra tolvte position og var på vej mod en, i nutidig McLaren-sammenhæng, nærmest historisk god placering i pointene. Med kun 7 omgange tilbage måtte spanieren alligevel trække sig ud af løbet med et beskadiget gulv.

Trods fiaskoen betegnede Alonso efterfølgende alligevel løbet som ”sandsynligvis det bedste løb i min liv”. Den udtalelse siger mere end den korte sætning lader vise.

Efter løbet udtalte spanierens personlige ven, Mark Webber, at tålmodigheden dog har grænser og at McLaren-køreren meget vel kan være fortid i teamet inden udgangen af 2017.

Fernando Alonso. Australiens Grand Prix 2017.
Copyright McLaren


”Måske bliver Fernando der ikke året ud,” udtalte australieren til den belgiske TV-station Sporza efter løbet i Melbourne.

”Måske har Stoffel (Vandoorne, red.) en anden teamkammerat på et tidspunkt.”

”Hvem ved, Fernando bliver måske ikke hele sæsonen. Han er frustreret. Han ønsker ikke at slutte som nr. 6 eller 7. Måske er points gode for Stoffel, men Fernando er ikke interesseret i point. Han ønsker at kæmpe om podiet, så mentalt er Fernando langt væk fra, hvor han ønsker at være.”

Vandoorne sluttede som nr. 13 i Australien hele to omgange efter den vindende Ferrari.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Australiens GP: Hot or Not Hamilton: Vettel er en større konkurrent end Rosbe »