2017 F1 verdensmester!

Englands GP 2015 . Copyright Mercedes AMG

Kan du forudsige årets verdensmester? Bookmakerne er sikker på en vinder. Vi har samlet lidt statistik og og sammenlignet sportsbetting virksomhedernes odds.

Af: Allan Nicolaisen (ani@bmf1.dk) d. 17/3 klokken 07:03



F1 sæsonen er nu lige om hjørnet, søndag den 26. marts kl. 7.00 (dansk tid), vil vi se de fem røde lamper tænde en efter en, for så at slukke, og bilerne sprinter mod det første sving. Det er det vi F1 fans har ventet på hele vinteren.

Mange spekulationerne går på, hvem der kan kalde sig verdensmester i 2017. Experterne har deres teorier og bookmakerne har deres odds. Hvis man spiller på en underdog, som vinder, kan man tjene en god skilling. Heldigvis er Formel 1 en uforudsigelig sport, alt kan ske i de 20 løb fra marts til november.

Barcelona 2017 pre-season test 2 - Ferrari. Kimi Raikkonen med aero måler på raceren
Copyright Ferrari F1


Vinter testen i Barcelona er nu overstået, så vi har fået en indikation om styrkeforholdet, eller har vi? Raikkonen satte den hurtigste tid, det kunne give nogle hints til styrkeforholdet i feltet. Derfor kunne man tro, at han har store chancer for og tage Verdensmesterskabet, men sidste år i de samme test, satte han også den hurtigste tid, uden at være i nærheden af verdensmester pokalen.

Skal vi lytte til bookmakerne er der en klar favorit, ved og sammenligne 6 forskellige online sports betting sider, peger de alle sammen på Lewis Hamilton som verdensmester 2017. De næst mest sandsynlige verdensmestre er Vettel og Bottas, her er fem af de seks sites enige. Efter dem er feltet af favoritter lidt blandede, hvor Raikkonen, Verstappen og Ricciardo deler de næste pladser.

Canada 2013
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


For eksempel har Unibet odds 1,9 til Hamilton, ods 4,0 til Vettel og Bottas til Odds 6,0. Hvis man tror på et dansk verdensmesterskab, er der odds 401 på Kevin Magnussen.

Hvis vi lige vil vente med og satse på en vinder, kan vi vente og se det virkelige styrke forhold i det første løb.

Billeder fra lørdag Australien 2014
Copyright Daimler Benz


Kigger vi på statistisk på det første løb i Melbourn, over de seneste 20 år, så har vinderen af det Australske grandprix i 60% af gangene vundet verdensmesterskabet. Ser vi på løbets hurtigste, har kun 30% taget verdensmesterskabs titlen, med den hurtigste omgangstid. Der statistiks størst chance for, at verdensmesteren bliver den kører der starter på pole, med hele 70% sandsynlighed.

Hvis man skal lave en helgardering, så er
Der er 85% chance for at køreren der starter på pole eller vinderen af det Australiens Grand Prix, tager verdensmester pokalen med hjem.
Kilde Stats F1

Men igen alt kan ske og vi glæder os.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.
blog kommentarer leveret af Disqus

« Hakkinen tilbage til McLaren Tom K og Kiesa enige: Fysikken bliver ikke en fakt »

TEMA: Kevin Magnussen

Kevin Magnussen Kevin starter snart sin 3. sæson i Formel 1 når han skal køre for Haas F1 i 2017. Kevin skal dermed køre side om side med den erfarne Romain Grosjean som er kendt for at være super-hurtigt. Han skal sættes på plads af Kevin!


BMF1 om Magnussen, McLaren, Renault F1 og Haas
Se BMF1s kørerside for Kevin, hér:Kevin Magnussen
Læs alt om Haas F1:Haas F1 Team
Læs også om Renault F1:Renault F1
Eller læs om McLaren F1:McLaren F1


Formel 1 odds fra Unibet

Vinder Kørernes VM 2017

NavnOddsSpil
Alonso, Fernando1001.00Spil nu!
Hamilton, Lewis1.85Spil nu!
Hülkenberg, Nico1001.00Spil nu!
Ricciardo, Daniel26.00Spil nu!
Magnussen, Kevin 1501.00Spil nu!

GP-vinder

NavnOddsSpil
Alonso, Fernando1501.00Spil nu!
Bottas, Valtteri8.00Spil nu!
Ericsson, Marcus4001.00Spil nu!
Grosjean, Romain501.00Spil nu!
Hamilton, Lewis2.00Spil nu!
Magnussen, Kevin 501.00Spil nu!

GP-vinder

NavnOddsSpil
Hamilton, Lewis1.25Spil nu!
Vettel, Sebastian1.30Spil nu!
Bottas, Valtteri1.65Spil nu!
Räikkönen, Kimi2.25Spil nu!
Ricciardo, Daniel3.00Spil nu!
Magnussen, Kevin 26.00Spil nu!

Hold hvorfra den vindende kører kommer fra

NavnOddsSpil
Ferrari2.25Spil nu!
Force India401.00Spil nu!
McLaren-Honda501.00Spil nu!
Mercedes GP1.60Spil nu!
Red Bull Racing12.00Spil nu!

Vinder Konstruktørernes VM 2017

NavnOddsSpil
Ferrari2.75Spil nu!
Force India1001.00Spil nu!
McLaren-Honda2501.00Spil nu!
Mercedes GP1.50Spil nu!

Klik på banneret herunder for at oprette dig med det samme og få op til 1.500 kr i velkomstbonus!

Nedtælling

Næste løb: Kinas Grand Prix
Dato: 9/4 2017 kl 8:00 dansk tid

Nedtælling til næste løbsstart
00 00 00 00
Se også vores TV-tider hér

Mest læste artikler

BMF1 på FaceBook


 

Aktuelt og seneste Grand Prix

Kinas Grand Prix
Løbsdato:09/4 2017
Bane:Shanghai

Australiens Grand Prix
Løbsdato:26/3 2017
Bane:Melbourne

Optakt

    Fredag

    Fredag

    • 1. Frie Træning
    • 2. Frie Træning

    Lørdag

    Lørdag

    • 3. Frie Træning
    • Kvalifikation

    Søndag

    Søndag

    • Start grid
    • Løbsresultat

    Seneste løb

    Placering Kører Team
    1. S.Vettel Ferrari
    2. L.Hamilton Mercedes AMG
    3. V.Bottas Mercedes AMG
    4. K.Räikkönen Ferrari
    5. M.Verstappen Red Bull
    6. F.Massa Williams
    7. S.Perez Mendoza Force India
    8. C.Sainz Jr. Scuderia Toro Rosso
    9. D.Kvyat Scuderia Toro Rosso
    10. E.Ocon Force India
    Se hele resultatet