Hakkinen tilbage til McLaren

Det er tydeligt for de fleste, at McLaren har haft stærkt problematiske sæsoner efter det genoptagne partnerskab med Honda. Nu har teamet hentet hjælp hos Mika Hakkinen.

Mika Hakkinen, McLaren MP4-15. Belgien 2000 . Copyright McLaren Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 16/3 2017 klokken 13:03

I en pressemeddelelse for kort tid siden har McLaren oplyst, at den dobbelte verdensmester, Mika Hakkinen, vender tilbage til det problemramte team.

Aftalen er flerårig, og stillingsbetegnelsen oplyses som Partner Ambassador. Rollen skal udfyldes i et tæt samarbejde med McLarens CEO, Zak Brown, og teamets marketingteam samt bilafdelingens direktør, Mike Flewit og dennes marketingteam.

Mika Hakkinen ser frem til sit nye job, som han starter i med omgående virkning.

”Jeg har altid betragtet McLaren som mit hjem i Formel 1, og samtlige medarbejdere i teamet har stadig en meget stor plads i mit hjerte,” lyder det fra Hakkinen.

Mika Hakkinen var i en årrække tilknyttet Mercedes som ambassadør. Her i samtale med Nico Rosberg i forbindelse med Monacos Grand Prix i 2012..
Copyright Daimler-Benz


”Jeg har hele tiden vidst, at det kun var et spørgsmål om ’hvornår’, og ikke ’hvis’, at jeg skulle komme tilbage til McLaren igen.

Mika Hakkinen, som også blev kaldt ”Den flyvende Finne” nåede at køre 130 grand prix’er for McLaren mellem 1993 og 2001. Finnen vandt tyve løb for det britiske team og fik to verdensmesterskaber i henholdsvis 1998 og 1999. Ikke mindst vil man huske de mange, ikoniske nærkampe med Michael Schumacher i Ferrari.

Efter sin karriere virkede Hakkinen bl.a. som ambassadør for Mercedes Benz.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Tom Kristensen skal kommentere Formel 1 2017 F1 verdensmester! »