Kørere: Det bliver svært at overhale

Flere folk omkring sporten har luftet deres frygt for at det bliver svært at overhale, en frygt som flere kørere bakker op om efter den første testdag.

Barcelona 2017 pre-season test dag 1. Lewis Hamilton i Mercedes . Copyright Mercedes AMG

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 27/2 2017 klokken 22:02

Der har været mange spekulationer op til denne Formel 1-sæson angående det faktum, at visse personer har haft en frygt for at det ville blive sværere at overhale. De nye biler er både bredere og skaber mere downforce end de biler vi har kendt til de seneste par sæsoner. Det betyder at de er bredere at komme forbi, men også at det bliver sværere at ligge tæt på den forankørende grundet den ekstra downforce.

Barcelona 2017 pre-season test dag 1. Lewis Hamilton i Mercedes
Copyright Mercedes AMG


Denne frygt har dog kun været spekulationer ind til videre, men efter dagens første pre-season test havde Lewis Hamilton og Felipe Massa ny viden, som de gerne ville dele med folket.

"Jeg lå og kørte bag ved nogle af de andre biler derude og det var præcis lige så svært at følge med dem, som vi havde frygtet," lyder det fra Lewis Hamilton, og briten bliver bakket op af Felipe Massa.

"Jeg er sikker på vi får flere problemer med at overhale, for det første fordi man mister en masse downforce bag andre biler, men også fordi bilerne i denne sæson er bredere," udtalte brasilianeren.

Felipe Massa
Copyright Williams F1


Pre-season testen bliver genoptaget igen i morgen. Indtil videre tyder det på, at de folk der har frygtet færre overhalinger får ret, men det kan naturligvis være det bliver "nemmere" at overhale jo mere kørerne lærer bilerne at kende.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Barcelona pre-season test. Dag 1 billedserie Sauber får kvindelig udviklingskører »