Renault stjæler aero-specialist fra Red Bull

Ved at ansætte en tidligere aerospecialist fra Red Bull mander Renault tydeligvis op på et af de områder, som var svagest i 2016-sæsonen.

Renault præsentation 2016 . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 15/2 2017 klokken 09:02

Hele 2016-sæsonen har Renaults to kørere, danske Kevin Magnussen og britiske Jolyon Palmer, klaget over en totalt uforudsigelig bil, som under træningen viste sig velkørende og med balanceret downforce for under kvalifikationen at være forvandlet til den rene uforudsigelighed. Det er måske slut nu.

Således oplyser Renault Sport F1 i en pressemeddelelse, at teamet netop har ansat Pete Machin, der har en fortid som aerospecialist ved vindtunnelerne, hvor Red Bull udviklede vinderbilerne RB6, RB7, RB8 og RB9.

Machins arbejde medvirkede til at Red Bull gav Ferrari problemer i 2016. Her er det Daniel Ricciardo foran Sebastian Vettel
Copyright Red Bull Contentpool


Machin er oprindelig uddannet aerodynamiker hos flyproducenten Bombardier Aerospace men kom til Arrows Formula One Team i 1997, hvor han spillede en vigtig rolle i udviklingen af teamets racere, der dengang var kendt som feltets hurtigste på langsiderne. I 2002 kom briten til Jaguar Racing, hvor han fik stillingen som chefingeniør.

Pete Machin tiltræder stillingen som Head og Aerodynamics hos Renault i Enstone d. 3. juli i år.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Red Bull klar til at udfordre Mercedes Honda tager et stort sats »