Brown: Flere løb i USA, tak

Formel 1 kan fortsat nå at blive stort i USA, men det kræver flere løb, mener McLarens Zak Brown.

Billeder fra USA 2015 . Copyright Red Bull Photofiles

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 6/2 2017 klokken 10:02

Formel 1 bliver som bekendt kaldt motorsportens kongeklasse, fordi det er den klasse der får mest opmærksomhed på verdensplan. Klassen er dog ikke lige populær alle steder, fordi der er et bestemt land, hvor Formel 1 aldrig rigtig har formået at få fanget publikum og fans, lige så meget som den har fanget folk i andre lande. Det land er USA, fordi der vil man hellere se NASCAR, Indycar, eller andre lokale serier, fordi det tiltaler folk mere. Det er et problem, som Formel 1 længe har tumlet med, men det er ikke et problem der ikke kan gøres noget ved.

Daniel Ricciardo
Copyright Red Bull Photofiles


McLarens nye chef, Zak Brown, mener at Formel 1 sagtens kan blive en stor ting i USA, men det kræver først og fremmest, at der kommer nogle flere løb i staterne.

"Vi mangler nogle flere løb i USA, fordi man har gjort et fremragende job i Austin og det hjælper også på det, at Haas er kommet ind i serien. Liberty Media hjælper også, fordi de kan hjælpe med at få sporten eksponeret bedre i staterne, men det er ikke nok. Formel 1 bliver ikke amerikanernes favoritsport over en nat, så man er nødt til at gøre hvad man kan for at få det udbredt, hvilket man gør ved at lave nogle flere løb i USA," lyder det fra Brown.

Zak Brown
Copyright The Guardian


Det første amerikanske grand prix blev afholdt tilbage i 1908, da franske Louis Wagner kørte sin Fiat til sejr i Savannah. Den gang hed det ikke Formel 1, så det første løb i Formel 1 var i 1959, hvor Bruce McLaren kørte sin Cooper til sejr på den berømte Sebring-bane. Siden da var løbet stort set fast på kalenderen (dog på skiftende baner) op til 1980erne, men fra 1981 og frem har der været nogle lange pauser. Der blev eksempelvis ikke kørt løb i USA i perioderne fra 1981-1988, 1992-1999 og 2008-2011.

Nu forsøger man sig så med et løb i Austin, som ind til videre har været meget populært og dog. Siden det mexicanske grand prix fik comeback, har det betydet at populariteten er faldet, så noget tyder på at naboerne mod syd har været med til at pynte på tallene. Derfor kan det godt være, at flere løb kan hjælpe på populariteten og et løb på Laguna Seca-banen i Californien ville være et ja tak her fra BMF1.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Han skal være vores legende Nyt reglement en fordel for Bottas »