Han skal være vores legende

Ferrari har Schumacher, Red Bull har Vettel og Mercedes har Hamilton, men nu vil Renault også have en legende, og de ved lige hvem det skal være.

Renault hospitality . Copyright Renault Sport

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 6/2 2017 klokken 09:02

De fleste Formel 1-kørere når at køre for flere forskellige teams i løbet af deres karriere, men der er nogen som kun kører for et team, eller som gør det så godt at de nærmest får legende status hos nogle bestemte teams. McLaren har eksempelvis Ayrton Senna, Ferrari har Michael Schumacher, hvis man skal tage nogle af de lidt ældre, mens Sebastian Vettel trods sin nuværende status som Ferrari-kører naturligvis har en bestemt plads i hjerterne hos Red Bull Racing. Legender er noget de fleste teams gerne vil have, fordi det hjælper teamet at have en kører de kan blive associeret med.

Nico Hülkenberg.
Copyright Sahara Force India


Da Mercedes første gang var i Formel 1 var Juan Manuel Fangio deres legende, men nu har Lewis Hamilton grundet sine to verdensmesterskaber udlignet den statistik lidt. Det er dog ikke alle teams der har sådan en kører, et af dem er blandt andet Renault, som godt nok vandt to titler med Fernando Alonso, men de har ikke en kører, som de føler er deres. Eller det havde de ikke. Nu har de nemlig Nico Hülkenberg.

"Vi glæder os rigtig meget til at skulle arbejde sammen med Nico Hülkenberg, fordi han er lige den kører vi ville have. Vi har fået en der ligesom Nico Rosberg og Lewis Hamilton har haft nogle gode år i juniorrækkerne, men endnu ikke er blevet associeret med andre bilfabrikanter. Vi tror på Nico og vi er sikre på vi kan bruge ham fremadrettet både på banen, men også gøre ham til en god ambassadør for Renault, lige som Lewis Hamilton er for Mercedes og ja på en måde også Sebastian Vettel for Red Bull, selvom han ikke kører der mere," lyder det fra Cyril Abiteboul.

Renault Sport F1s CEO, Cyril Abiteboul.
Copyright Renault F1


Nico Hülkenberg skifter i denne sæson til Renault, efter at have tilbragt sine første seks Formel 1-sæsoner hos teams som Williams, Sauber og Force India. Her er det blevet til en enkelt pole position, mens han var hos Williams, men ingen podieplaceringer eller sejre. Tyskeren har dog vundet i stort set alle andre klasser han har deltaget i, så derfor bliver han af mange betragtet som et talent, der ikke har vist sit fulde potentiale endnu, selvom han fylder 30 år til august.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Rosberg pegede på Alonso Brown: Flere løb i USA, tak »