USAs GP: Kørernes dækvalg

Rød, hvid eller Gul, gad vide hvilken dækfarve der er den mest populære til løbet i Austin.

Billeder fra USA 2015 . Copyright Williams F1 Team

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 11/10 2016 klokken 14:10

Det japanske grand prix blev som bekendt kørt i weekenden, hvilket betyder, at feltet nu vender snuden mod Austin, Texas. Her skal årets amerikanske grand prix nemlig køres om en 12 dages tid, hvilket betyder at kørerne har valgt de dæk, som de vil benytte sig af på COTA banen i "the lone star state". Kørerne har kunne vælge mellem medium, soft og super soft og af de compounds er det naturligvis super soft, der er det mest populære.

Starten
Copyright Red Bull Photofiles


De fleste kørere har nemlig seks, syv eller otte sæt super soft dæk med, men der er dog lige et team, som skiller sig ud. De to kørere fra Manor Racing har nemlig "kun" fem sæt super soft dæk med, men det betyder så bare, at de så har nogle ekstra sæt af de andre dæk. Med hensyn til de andre to dæktyper, så er der stor uenighed, om hvor mange man skal bruge af de forskellige typer. Romain Grosjean, samt de to Ferrari og Sauber-racere har eksempelvis kun 1 sæt medium dæk med, mens Kevin Magnussen og de to Red Bull-racere har fire sæt medium dæk med og Jolyon Palmer har endda fem sæt medium med.

Daniel Ricciardo
Copyright Red Bull Photofiles


Det betyder så, at de teams med få sæt medium dæk med, har flere sæt soft dæk at gøre med og omvendt. Det er bare svært at se, hvorfor der er så stor forskel, men der ligger nu nok noget taktisk bag. Det kan jo være at Ferrari satser på, at de skal køre stærkt for at kunne slå Mercedes, mens Red Bull og Renault satser på, at longruns er deres største mulighed for gode resultater. Hvorom alting er, så kan I se hele listen med dækvalgene neden for.

USAs GP kørernes dækvalg.
Copyright Pirelli Media

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Horner skal være far Sainz: Sauber får det svært »