Japans GP: Kørernes dækvalg

Formel 1-feltet har travlt i disse dage, de har nemlig allerede valgt dæk til årets japanske grand prix.

Billeder fra Japan 2015 . Copyright Pirelli

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 27/9 2016 klokken 18:09

På fredag tager Formel 1-feltet hul på årets malaysiske grand prix, men allerede ugen efter går det løs igen, fordi her er de på Suzuka, for at køre årets japanske grand prix. Det betyder, at kørerne allerede har taget stilling til, hvilket antal af de forskellige dæk, de gerne vil benytte sig af i Japan og den liste har Pirelli netop offentliggjort. Til løbet på Suzuka kan feltet i øvrigt benytte sig af det hårde dæk, medium dækket og soft dækket.

Billeder fra Søndag Japan 2014
Copyright Sahara Force India


Af de tre dæk typer er det naturligvis det blødeste dæk, som er det mest populære. Det kan ses ved at alle holdene har mellem seks og ni sæt soft dæk med. Ferrari-kørerne er top scorende fordi de er de eneste med ni sæt soft dæk, mens Red Bull og Manor er dem, som kun har seks sæt soft dæk med. Det betyder naturligvis også, at Ferrari eksempelvis ikke har lige så mange af de andre dæk typer, som resten af feltet, mens Red Bull og Manor, så har lidt flere.

Pirelli dæk
Copyright Pirelli


Hos de tre top hold Ferrari, Mercedes og Red Bull ser det derfor således ud, med hensyn til fordelingen af dæk typer. Hos Ferrari har Kimi Räikkönen to sæt medium og to sæt hard, mens Sebastian Vettel har tre sæt hard, men kun et sæt medium. Hos Mercedes har man så Lewis Hamilton med tre sæt hard og to sæt medium, mens Nico Rosberg er på den stik modsatte med to sæt hard og tre sæt medium. De to sølvpile har begge otte sæt soft dæk med. Hos Red Bull har man så Max Verstappen og Daniel Ricciardo på samme strategi, de har nemlig begge fire sæt hard dæk og tre sæt medium dæk med.

Jan og Kevin Magnussen.
Copyright Renault Sport


Med hensyn til Kevin Magnussen og Renault, så har danskeren fire sæt hard dæk med, to sæt medium og syv sæt soft, mens hans holdkammerat Jolyon Palmer, har tre sæt hard, tre sæt medium og syv sæt soft dæk med. I kan se hele listen nedenfor.

Japans Grand Prix-kørernes dækvalg.
Copyright Pirelli

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Daniils selvtillid er tilbage Sauber går efter pengestærke kørere »