Godt nyt til fans af det ungarske Grand Prix

Netop afsluttede forhandlinger mellem Hungaroring og Formula One Management betyder, at vi kan se frem til mindst ti år mere på den lille snørklede bane i udkanten af Budapest.

Hungaroring . Copyright FIA Images

Af: Poul Østergaard Jørgensen (poej@bmf1.dk) d. 22/4 2016 klokken 09:04

Det er kun tre år siden man indgik en aftale løbende frem til 2021. Man har nu valgt at udvide med fem år, så der er garanteret Formel 1 i Ungarn til og med 2026.

Tilskuere
Copyright Sahara Force India


Tidligere på måneden fik man overstået omfattende restaureringer af banen med bl.a. ny belægning. Som en konsekvens har den ungarske stat stillet finansiering til rådighed, så man næste år kan påbegynde en sanering af faciliteterne på bane-komplekset.

F1's grand old man, Bernie Ecclestone, udtalte til Autosport: ”Jep, vi har en ny aftale.”

sdf
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


”De er fremragende supportere, de udfører et fint arbejde, godt for landet, godt for os. Og jeg er meget, meget glad. Vi er altid i Ungarn, og vi bliver der.”

Miklos Sesztak, minister for national udvikling i Ungarn, tilføjer: ”Uden at afsløre for meget omkring detaljerne i kontrakten, kan jeg fortælle jer at vi er stand til at organisere og afvikle F1-løb fem år ekstra under meget favorable betingelser.”

”Selvom alle syntes vældige tilfredse efter hvert grand prix, ved vi, at der er behov for yderligere forbedringer.”

Hungaroring 2016 Miklos Sesztak i midten
Copyright hungarokamion.hu


”Den nye belægning er lige færdiggjort og det var første skridt.”

”Jeg kan afsløre, at det statslige budget for 2017 tilfører betydelige resurser, som er øremærkede til udviklingen af banen.”

”Det skal ses i lyset af at løbet hvert år er en af de vigtigste sportsbegivenheder i landet, så Ungarns regering er forpligtet til at levere en god kvalitetsbane som Hungaroring.”

Hungaroring 2016
Copyright hungarokamion.hu


Kun to baner, Monaco og Monza, har været en fast bestanddel af Formel 1-kalenderen længere en Hungaroring, som har været et populært indslag hvert år siden premiereløbet nær Donau-flodens bredder tilbage i 1986.

World Touring Car Championship (WTCC) og det europæiske Formel 3 vil i den kommende weekend teste den nylagte asfalt på den ungarske bane, en bane som i tre af de sidste fire år har formået at fremvise sorte tal på bundlinjen, et faktum som mange baner uden tvivl er misundelige på.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« En tiendedel skiller os Ferrari overvejer opdatering »