Palmer: Værste weekend i min karriere

Med en placering som nr. 22 og dermed sidst, havde Renault F1’s Jolyon Palmer noget nær det værste løb man kan tænke sig for en Formel 1-rookie. Den værste i sin karriere, mener han selv.

Jolyon Palmer, Bahrain 2016 . Copyright Renault F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 19/4 2016 klokken 10:04

”Katastrofal dårlig præstation,” kalder Jolyon Palmer, der er teamkammerat til Kevin Magnussen, sin egen præstation i Kinas Grand Prix. Renault-køreren sluttede på 22. pladsen og dermed som sidste mand.

Indtil nu står både kører og team uforstående over for det dårlige resultat og arbejder på at forstå, hvorfor britens Renault RS16 forsvandt bagud i feltet. Magnussen sluttede som nr. 17 og var i hele løbet markant hurtigere end Palmer.

”Jeg havde ingen aero, men det så vi kun i kvalifikationen,” udtaler Palmer til Autosport.

Jolyon Palmer. Kina 2016
Copyright Renault Sport


”Der var også nogle skadede dele i kvalifikationen, men vi formåede at fixe halvdelen af problemerne til løbet, men jeg havde ingen aero.”

Alligevel var Palmer glad for, at han i det mindste fik mulighed for at gennemføre et grand prix.

”Det var en god erfaring, men også en hård erfaring, fordi det så temmelig slemt ud,” sagde han.

”Jeg er sikker på, at jeg kommer tilbage, og så vil det være gode lærepenge. Jeg lærer stadigvæk… at gennemføre et løb og afprøve forskellige strategier, bruge tre forskellige dæk-compounds, forskelligt slid på forskellige aksler…”

Jolyon Palmer.
Copyright Renault Sport


"Der er flere ting jeg lærer, og jeg har kun kørt to grands prix’er i mit liv, så det er også positivt. Men lige nu er det negative, at farten ikke er høj nok, og det er naturligvis, hvad resultat kan sammenfattes til."

Palmer har svoret, at han i denne uge, på fabrikken i Enstone, vil gøre alt for at finde et svar på disse spørgsmål, før det næste løb i Rusland.

"Jeg vil gennemgå mine egne data og også gå i simulatoren, men dybest set også forsøge at analysere mig selv for at forstå, hvad der foregår," sagde han.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kinas GP: Dagen derpå Dækvalg til Ruslands Grand Prix »