Maldonado frygter ikke Renault-opkøb

Iagttagere forventer, at Renault er tæt på at afslutte forhandlingerne om overtagelse af aktiemajoriteten i det Enstone-baserede Lotus F1-team, men handlen kan risikere at efterlade Pastor Maldonado med et sædeproblem. Venezuelaneren er dog helt rolig.

Ungarns GP 2015 . Copyright Lotus F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 11/9 2015 klokken 10:09

Formel 1 handler som bekendt om big business og ikke mindst om konkurrerende sponsorer. Det sidste kommer Lotus-køreren Pastor Maldonado måske til at mærke, hvis den ventede aftale med Renault falder på plads, og teamet dermed får ny ejer med en aktiemajoritet på 65% til den franske bil- og motorfabrik.

Hvis aftalen underskrives, forventes det, at Renault vil beholde teamets nuværende franske kører, Romain Grosjean, hvorimod sagen er lidt mere kompliceret for Maldonados vedkommende, selv om venezuelaneren har kontrakt med Lotus for næste sæson.

Pastor Maldonado
Copyright Lotus F1


Roden til problemerne handler om sponsorer. Renault har nemlig en sponsoraftale med det franske olieselskab Total, hvorimod Maldonado støttes af sit hjemlands olieselskab PDVSA, som rundhåndet støtter underholdningen med 50 millioner dollars årligt.

To store olieselskaber i samme team virker selvsagt utænkeligt, og da Maldonado ikke er særlig fransk af hverken ydre eller indre, har Grosjean de bedste kort på hånden. Alligevel tager den altid spektakulære sydamerikaner situationen med ophøjet ro.

”Vi har kontrakt indtil afslutningen af næste sæson, så om Renault kommer på eller ej betyder ikke noget,” udtaler Maldonado.

Pastor Maldonado
Copyright Lotus F1


”Kommer Renault, skal de være velkomne. Det vil være det bedste for teamet.”

”Hvis de ikke vil have mig på holdet, er det er fint. Livet er, som det er, men de oplysninger jeg har, går i en helt anden retning.”

"Jeg tror, at de stadig ønsker at arbejde med mig, og det er de oplysninger, jeg har i øjeblikket."

Maldonados 2-årige kontrakt med Lotus har forhindret ham i at tale med andre teams, hvilket gør situationen lidt presset. Men den omdiskuterede kører er altså helt rolig.

Pastor Maldonado
Copyright Lotus F1


"Lad os se, hvad der sker med teamet i de næste par uger. Det er svært at spå, når vi ikke 100 procent kender deres planer, og om Renault overhovedet kommer."

På spørgsmålet, om det ikke er en usædvanlig situation at være i, svarer han: "Det er normalt. Formel 1 er sådan. Det er en del af mit arbejde.”

"For øjeblikket er jeg helt rolig, og det ser godt ud.”

"Der er en masse rygter fra jeres (medierne, red.) side, men ikke fra teamet og fra mig," lød det roligt fra Maldonado.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Sen afslutning på 2016 Kevin tæt på Formel 1 sæde »