Tidligere Ferrari folk bag succes

De nye Ferrari folk høster frugterne af de frø, som de tidligere Ferrari folk såede, mens de var hos teamet. Det mener tidligere chefdesigner Nikolas Tombazis i hvert fald.

Ungarns GP 2015 . Copyright Getty Images for Shell

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 1/9 2015 klokken 12:09

Den succes, Ferrari har i denne sæson, skyldes i høj grad de ting, som de tidligere Ferrari ansatte lavede, mens de var hos teamet. Det mener den tidligere chefdesigner Nikolas Tombazis.

Nikolas Tombazis og Michael Schumacher
Copyright Ferrari


Tombazis blev som så mange andre fyret efter sidste sæson, da Maurizio Arrivabene overtog styrepinden hos teamet fra Maranello.

"Jeg havde ikke regnet med at blive fyret. Jeg benægter ikke min skyld i sidste års katastrofe sæson, men til mit forsvar så havde jeg ikke arbejdet lige så meget på 2014 bilen, som jeg havde arbejdet med bilerne før det. Derimod fik jeg lov at arbejde en del på 2015 bilen. Jeg har ikke arbejdet så meget på en bil, siden jeg arbejdede med 2008 bilen. Uden mit arbejde med 2015 bilen, ville Ferrari ikke være så tæt på Mercedes, som de er i denne sæson," siger Tombazis.

Sebastian Vettel vandt Ungarns GP 2015
Copyright Getty Images for Shell


Græske Tombazis har arbejdet i Formel 1 feltet siden 1992, hvor han startede hos Benetton. Siden den gang har han arbejdet for McLaren og senest altså Ferrari. Om Tombazis kan tage æren for, at Ferrari har fået to sejre i denne sæson, kan vi af gode grunde ikke vide, men set udefra kan hans kommentarer nemt opfattes som et surt opstød efter en fyring, han ikke var tilfreds med.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Wolff nervøs for muligt Red Bull samarbejde Hülkenberg bliver hos Force India »