Susie Wolff: Formel 1 diskriminerer ikke!

Williams testkøreren Susie Wolff var 13. hurtigst i den 1. frie træning i dag, og i et interview efter træningen var hun meget ærlig omkring sine chancer for et fast sæde i Formel 1.

F1 test Østrig den 23. juni 2015 . Copyright Williams F1 Team

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 3/7 2015 klokken 14:07

Under en kort spørgesession i Williams' motorhome på Silverstone blev Susie Wolff især spurgt omkring sine chancer for at få flere tests: "Jeg har netop haft to fredagstests og nu venter et par runder i simulatoren derhjemme, og så det almindeligt udviklingsarbejde derfra. Der er ikke planlagt mere."
Hun forventer at have samme rolle for teamet i 2016 men understreger dog, at alt kan ske.

Billeder fra Singapore 2014
Copyright Williams F1


Susie Wolff blev også spurgt omkring, hvorfor det er så svært for kvinder at komme ind i Formel 1 sporten. Hun afviste at hendes køn havde noget at sige: "Det er svært generelt at komme ind i Formel 1, uanset køn. Men jeg er her, og jeg er med. Jeg er bare ikke på gridden."

Der har været snak om at Formel 1 sporten ville have gavn af at have en kvinde med. Wolff afviser dette og fortæller ærligt, at hun kæmper meget for at nå de resultater, som hun har opnået indtil videre. Hun har ikke snakket med nogle af de andre kvinder (fx Marussia chefen, red.) i Formel 1 om dette, bortset fra Claire Williams, og hun slutter af: "Jeg er ekstremt stolt af at være en del af dette team. De har givet mig min store chance i Formel 1, og det er jeg meget taknemmelig for."

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Lotus bliver til Renault? Englands GP: 1. Frie træning - Rosberg i problemer »