Mere hjælp til dækleverandøren

Lige meget hvem, der skal være dækleverandør for Formel 1 i fremtiden, så efterlyser Jean Todt, at de får mere hjælp fra holdene.

Pirelli dæk . Copyright Pirelli

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 26/6 2015 klokken 17:06

Formel 1 skal snart til at vælge dækleverandør. Det kan være, at Pirelli bliver, men det kan også være, de bliver skiftet ud. Ja, det kan endda være, der igen kommer mere end én dækleverandør i Formel 1.

Pirelli dæk
Copyright Pirelli


Lige meget, hvordan puslespillet kommer til at gå op, så mener FIA præsident Jean Todt, at den kommende dækleverandør skal have mere hjælp af teamene, så dækleverandøren i højere grad kan skabe det produkt, Formel 1 vil have og har brug for.

”Holdene skal være bedre til at hjælpe dækleverandøren ved at fortælle, hvad de gerne vil have. Pirelli har fået kritik for at lave for dårlige dæk før i tiden, og i år får de kritik, fordi dækkene er for holdbare. Hvis nu teamene fandt ud af, at de gerne ville have to- eller tre-stops løb, så havde dækleverandøren noget at gå efter. Så kan de skabe dæk, der giver det antal stops i løbene,” siger Todt.

Niki Lauda og Jean Todt
Copyright Daimler Benz


Det emne, Jean Todt her bringer på banen, er nok ikke et, der har fået så meget opmærksomhed, som det burde. Mange har været efter Pirelli og deres dæk, men hvis de ikke ved, hvad teamene vil have, så er det naturligvis svært at lave det rigtige produkt.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Næste års "sæson" begynder i marts Kørerne stoler på FIA »