Daimler-koncernen køber aktier i Aston Martin

Både Toto Wolff og Sebastian Vettel har for nyligt investeret i Aston Martin, og nu melder Mercedes-Benz AG sig ind i kampen og bliver Astons Martins største enkeltaktionær.

Aston Martin. . Copyright BMF1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 28/10 2020 klokken 09:10

Daimler-koncernen, altså Mercedes, køber nu flere aktioner i Aston Martin. Det oplyser Aston Martin på deres hjemmeside.

Dermed kommer Mercedes-Benz AG til at eje 20 procent af Aston Martin Lagonda Global Holdings PLC (AML), de er noteret på børsen i London.

Bestyrelsesformanden for Aston Martin Lagonda Global Holdings PLC (forkortet AML) er en vis Lawrence Stroll. Stroll udtaler, at partnerskabet med Mercedes er „et stort skridt fremad“ og en ægte „gamechanger“:

"Takket være den udvidede aftale er vi nu sikret teknologi på verdensklasseniveau, der kan understøtte vores langfristede produktudbygningsplaner, der også omfatter elektriske og hybride drivlinjer“, udtaler Stroll.

Selv om aftalen mellem Mercedes og Aston Martin først og fremmest handler om produktion og investering i almindelige sportsbiler og ikke Formel 1, er den et tegn på, at vi i fremtiden kan forvente et endnu tættere samarbejde mellem Mercedes og Aston Martin.

På trods af at aftalen ikke direkte vedrører Racing Point som Formel 1-team, bliver begge selskaber ledet af Lawrence Strolls konsortium, og Lawrence Stroll er CEO for begge firmaer. Og næste år forsvinder Racing Point alligevel som Formel 1-team.

Italiens Grand Prix 2020. Lance Stroll nummer 3 i sin Racing Point racer. Teamet fejrer resultatetItaliens Grand Prix 2020. Lance Stroll nummer 3 i sin Racing Point racer. Teamet fejrer resultatet
Copyright BWT Racing Point


Daimler-koncernen havde i forvejen en mindre andel af aktierne i Aston Martin, og det tekniske samarbejde er i den forstand heller ikke nyt. Det nye er omfanget af samarbejdet og investeringerne.

Ud over Mercedes-Benz AG er der kommet to andre storaktionærer ombord hos Aston Martin: Zelon Holdings og Permian Investment Partners. Forinden havde både Toto Wolff og den kommende Aston Martin-kører Sebastian Vettel købt aktier i Aston Martin.

Kursen på Aston Martin-aktier steg med 30 procent tirsdag eftermiddag. Tidligere på året var aktierne faldet kraftigt siden børsnoteringen.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« 23 i 21 Officielt: Gasly fortsætter hos AlphaTauri »