Breaking: Gasly erstatter Kvyat

Barcelona test 12. maj 2015 . Copyright Getty Images/Scuderia Toro Rosso

Toro Rosso har netop offentliggjort, at Pierre Gasly erstatter Daniil Kvyat i Malaysias Grand Prix den kommende weekend.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 26/9 klokken 13:09Selv om Faenza-baserede Toro Rosso stadig vælger at beholde Daniil Kvyat i teamet, har Red Bulls søsterteam valgt at erstatte russeren i de næste par løb, herunder bl.a. i Malaysias Grand Prix den kommende weekend. Erstatningen hedder Pierre Gasly.

Oprindeligt var det planen, at Gasly skulle erstatte Carlos Sainz, som er på vej til Renault, men efter Jolyon Palmers tilfredsstillende og pointgivende resultat i Singapore, ser det ud til, at briten holder skansen lidt endnu i den gule racer.

Dette efterlader Sainz i en fastlåst situation, idet at det oprindeligt forventedes, at spanieren ville debutere hos Renault i Malaysia. Dertil kommer, at Sainz’ fjerplads i Singapore har gjort Toro Rosso kælderkolde på ideen om et hurtigt udlån til Renault.

Gasly kommer til at køre for Toro Rosso i både Malaysia og i Japans Grand Prix på Suzuka. Derimod forhindres franskmanden i at deltage i USA's Grand Prix i Austin, Texas, idet han skal deltage i finalen i den japanske Super Formula serie. Her sidder Kvyat utvivlsomt i bilen igen, men hvad der herefter sker, er uvist.

Pierre Gasly tester for Red Bull.
Copyright Red Bull Photofiles


Det er en begejstret franskmand, som fortæller om sine nye udfordringer.

"Jeg vil gerne takke alle, der har hjulpet mig med at få denne chance i min motorsportskarriere og specifikt Red Bull, Dr. Helmut Marko og Scuderia Toro Rosso... det er en fantastisk mulighed for mig," sagde han.

"Jeg føler mig så klar, som man overhovedet kan være. Jeg var jo nødt til at være forberedt på hvad som helst i min rolle som Red Bull Racings tredjekører i år.”

”Jeg vil gøre mit bedste for at klare mig godt sammen med Scuderia Toro Rosso i løbet af de kommende løb," lød det fra Pierre Gasly.

2016 har været en vanskelig og problemfyldt sæson for Kvyat, og russeren har derfor ikke haft mulighed for at folde sig helt ud. Men i Formel 1 er det i sidste ende resultaterne, der tæller. Hvordan de er kommet, eller udeblevet, er uinteressant.

Pierre Gasly (tv).
Copyright Red Bull Photofiles


"Af en række årsager, hvor nogle af dem er tekniske problemer mens andre er hans egne fejl, har Daniil Kvyat ikke rigtig vist sit sande potentiale i år,” udtaler Toro Rossos teamchef Franz Tost. ”Derfor lader vi ham stå over de næste løb.”

”Dette vil give os mulighed for at evaluere Pierre på banen under en rigtig race weekend,"

21-årige Pierre Gasly vandt GP2-mesterskabet i 2016 og ligger i øjeblikket på andenpladsen i Super Formula-mesterskabet 2017 kun et halvt point efter den førende Hiroaki Ishiura.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Nej-tak til Formel 1 i København Kubica får ikke Formel 1 test »

TEMA: Kevin Magnussen

Kevin Magnussen Kevin Magnussen har kontrakt med Haas F1 indtil udgangen af 2018. I år handler det primært om at sætte den erfarne Romain Grosjean på plads, men også at score point når raceren er til det.


BMF1 om Magnussen, McLaren, Renault F1 og Haas
Se BMF1s kørerside for Kevin, hér:Kevin Magnussen
Læs alt om Haas F1:Haas F1 Team
Læs også om Renault F1:Renault F1
Eller læs om McLaren F1:McLaren F1


Nedtælling

Næste løb: Bahrains Grand Prix
Dato: 8/4 2018 kl 17:00 dansk tid

Nedtælling til næste løbsstart
00 00 00 00
Se også vores TV-tider hér

Mest læste artikler

BMF1 på FaceBook


 

Aktuelt og seneste Grand Prix

Bahrains Grand Prix
Løbsdato:08/4 2018
Bane:Sakhir

Australiens Grand Prix
Løbsdato:25/3 2018
Bane:Melbourne

Optakt

  Fredag

  Fredag

  • 1. Frie Træning
  • 2. Frie Træning

  Lørdag

  Lørdag

  • 3. Frie Træning
  • Kvalifikation

  Søndag

  Søndag

  • Start grid
  • Løbsresultat

  Seneste løb

  Placering Kører Team
  Se hele resultatet


  Tidligere F1 verdensmestre

  År Kører
  2017 Lewis Hamilton
  2016 Nico Rosberg
  2015 Lewis Hamilton
  2014 Lewis Hamilton
  2013 Sebastian Vettel
  2012 Sebastian Vettel
  2011 Sebastian Vettel
  2010 Sebastian Vettel
  2009 Jenson Button
  2008 Lewis Hamilton