Breaking: F1 afviser Andretti

Mavepuster til Michael Andretti fra Liberty Media: Der kommer ikke et team nr. 11 i startopstillingen lige foreløbigt, for F1 har valgt at afvise Andrettis forsøg for at komme med i kongeklassen fra 2026.

Indgang til paddock i Austin . Copyright BMF1.dk

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 31/1 2024 klokken 17:01

Andrettis Formel 1-drømme har fået lidt af en mavepuster af Liberty Media.

Formel 1 ønsker nemlig ikke have et 11. team med i startopstillingen i 2026, da F1 ikke kan se nogen positiv gevinst for sporten.

Det skriver F1 i en pressemeddelelse til medierne, som BMF1 har modtaget, som også gengives af Autosport

Dermed slukkes lyset i første omgang for at få 22 biler på Formel 1-banerne.

Starten er gået med Max Verstappen forrest fulgt af Charles Leclerc. Abu Dhabis GP 2023Starten er gået med Max Verstappen forrest fulgt af Charles Leclerc. Abu Dhabis GP 2023
Copyright Red Bull Contentpool


Til gengæld er F1 åbne for Andretti i 2028. I afgørelsen skriver F1: ”Vi ville have set anderledes på ansøgningen, hvis et team ville være med i mesterskabet i 2028 med en power unit fra GM [General Motors], enten som et GM-fabriksteam eller som et GM-kundeteam, der designer alle tilladte komponenter internt.”

Det vil altså sige, at Andretti ikke – som ellers forventet – får lov til at benytte Alpines Renault-motor de første to sæsoner.

F1 anerkender i deres begrundelse for afvisningen, at Andretti grundlæggende opfylder alle krav for at være med i F1.

Ud fra argumentationen er Liberty Media åbenbart bange for, at Andretti vil være dårlig for sporten, hvis teamet kommer til at køre langt bagefter – og samtidigt få opmærksomhed og tage en del af pengekagen fra de andre teams.

For nyligt kunne mediet The Athletic ellers fortælle, at Andretti have hyret masser af folk og var i fuld gang med forberedelserne til sæsonen i 2026 på trods af en manglende godkendelse fra F1.

Formel 1s nye logo på hvid baggrund.Formel 1s nye logo på hvid baggrund.
Copyright Formula One Management


Andretti har tidligere udtalt, at han ville bringe sagen for EU-retten, hvis han fik afslag på at være med i Formel 1 fra 2026.

BMF1 følger sagen.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Haas boss: Vi vil være langsomst i Bahrain Fra rygtemøllen: Hamilton på vej til Ferrari »