Brasiliens GP: Hot or not

Så er det blevet tid til at finde ud af, hvem der kan få noget at varme sig på her i kulden og hvem der kan få en tur udenfor kun iført underbukser.

Max Verstappen . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 14/11 2016 klokken 20:11

I går fik vi lige med nød og næppe kørt årets brasilianske grand prix, et løb som gik hen og blev en langtrukken affære. Det var faktisk så kaotisk, at man kunne finde rigtig mange kandidater eller emner til not-listen, men det er da også lykkedes undertegnet at finde nogle som gjorde det godt og dermed har gjort sig fortjent til en tur på hot-listen. Dette er naturligvis en klumme, så for god ordens skyld skal det lige nævnes at det er skribentens holdninger som kommer til syne og ikke nødvendigvis en holdning som deles af hele holdet bag BMF1.

Hot top 3.

1: Max Verstappen.

Nu har vi været efter Max Verstappen i et godt stykke tid, fordi han har lavet nogle mindre heldige ting, for at sige det mildt. Det er stadigvæk ikke i orden, men derfor skal knægten altså have ros, når han gør det godt, hvilket han gjorde i går. For det første fanger han bilen på et sted, hvor flere andre endte i væggen. For det andet, så var han en af de eneste kørere som gerne ville køre ræs i går, hvilket han gjorde og det gav ham en tredjeplads og os andre en række fede overhalinger. Den præstation har også gjort, at han har vundet Driver of the day titlen igen og denne gang er det fortjent.

2: Carlos Sainz.

Fra en Red Bull-kører til en anden, fordi Max Verstappen var ikke den eneste røde tyr, som leverede en rigtig god præstation i går. Carlos Sainz leverede nemlig en rigtig flot præstation og et solidt resultat, hvilket gav ham og hans Toro Rosso-racer en flot 6. plads. Det er dog en placering som spanieren og hans italienske-racer har prøvet før, men denne gang kunne det faktisk være blevet til en 4. plads, eller mere. Spanierne blev dog overhalet af den før omtalte hollænder og en tysker der har vundet fire VM-titler, men det tager ikke noget fra den præstation som unge Carlos leverede.

3: Felipe Nasr.

Manor har hentet point, hvilket ikke plejer at være normalt. Derfor har Sauber været presset hele sæsonen igennem, fordi mange forventer at de er foran Manor, men ind til i går havde det traditionsrige team ikke formået at hente point. Det lykkedes så i går, fordi Felipe Nasr fik sin Sauber-racer hjem på en 9. plads. Det er ikke blot en flot Sauber præstation, men også en flot præstation af Nasr, som viser at han kan leverer selvom han er i en meget presset situation, hvor han står uden et sæde til næste sæson.

Spørgsmålet er så om ikke Sauber allerede har printet en ny kontrakt ud til ham, det må man næsten håbe, efter den præstation han lagde for dagen i går.

Not top 3.

1: Løbet.

Undertegnet er stor fan af det brasilianske grand prix og mit forhold til Interlagos er så godt, at jeg endda har en halskæde med banen. Derfor gjorde det også ondt, at se det smukke løb og den smukke bane blive mishandlet af FIA, som ikke tør sende kørerne ud og kører ræs mens det regner. Fansene på lægterne var sure, folk bag tv-skærmene lige så, ja der var vel igen som var tilfredse med den måde løbet blev kørt på i går. Det var en regulær katastrofe og det må aldrig ske igen, men det kommer det desværre nok til.

2: Romain Grosjean.

Ja undskyld og nej denne placering bliver nok ikke særlig velbegrundet, men det var bare ikke smart det franskmanden lavede i går. Romain Grosjean skal forestille at være en af de 22 bedste racerkørere i verden også smider han bilen på hans ud-omgang. Det er simpelthen ikke smart og det må ikke ske, så derfor får den franske Haas-kører æren af at være på denne udgave af not-listen.

3: Sebastian Vettel.

Sidst men ikke mindst, så har vi en gammel kending på de her lister, Sebastian Vettel har nemlig fundet vejen til not-listen endnu en gang. Tyskeren var nemlig alt for aktiv på radioen i går, hvor han endnu en gang kom med nogle bemærkninger som han ikke burde komme med. Værst var det dog, da han mente at han blev presset af banen. Måske blev han presset af banen, det er ikke til at sige, men så må han presse igen i stedet for at pive over radioen.

Senna kørte efter taktikken at enten kom han forbi, eller også endte det med et sammenstød. Den taktik er måske heller ikke smart, men den er mere ædel og helteagtig end den taktik, hvor man piver over radioen i håb om at få sin vilje.

Det var så mit bud på en hot or not liste. I er naturligvis velkommende til at komme med kommentarer, samt Jeres egne bud nede i kommentarfeltet. Det skal bare foregå i en ordentlig og saglig tone.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kevin: Vi kunne sagtens have kørt race Brasiliens GP: Dagen derpå »