Bliv på banen..ellers

Charlie Whiting er træt af at kørerne ikke kan finde ud af at blive på banen og han lover straf, hvis man ikke retter sig efter de advarsler man får.

Bernie Ecclestone og Charlie Whiting . Copyright FIA Images

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 29/7 2016 klokken 15:07

Kørere som køre uden for banen og drager fordel af det, er et af de helt store problemer i motorsport. Derfor valgte FIA, at ligge sensorer i nogle af svingene på Hungaroring, så man kunne fange dem som kørte uden for banen for mange gange. Det var holdene så ikke glade for, så i går foreslog de FIA, at der skulle være frit spil og ingen regler for at køre uden for banen. Den ide ville FIA dog ikke tage stilling til med det samme, så man besluttede sig for at se tiden an.

Sidste ving på Hungaroring
Copyright Sahara Force India


Det valgte man så at gøre i dagens første træning, men så gik den heller ikke længere. Her var der nemlig en kører uden for banen intet mindre end 93, hvoraf de alle var i første sving. Ikke nok med det så var der én kører, som kørte uden for banen 14 gange i løbet af den første frie træning. Det vides ikke præcist hvem der gjorde det, men rygterne på de forskellige medier siger at det var Max Verstappen.

Max Verstappen
Copyright Red Bull Contentpool


Derfor er Charlie Whiting blevet sur, så nu er de stramme regler fra sidste weekend tilbage. Det vil sige at sensorerne er kommet i spil igen og man vil blive straffet, hvis man ikke kan finde ud af at holde sig på banen. Rent praktisk kommer det til at forløbe som vi så i sidste weekend, hvilket vil sige at man får en straf tredje gang man køre uden for banen.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bare de ikke fortryder det Tysklands GP: 2. frie træning. Rosberg hurtigst ig »