Bare de ikke fortryder det

Alexander Wurz er ikke glad for, at man har valgt at vente med at indføre halo og han håber ikke der sker nogle ulykker, som kunne være undgået, hvis man havde indført halo fra 2017.

Red Bull tester Halo . Copyright Red Bull Media

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 29/7 2016 klokken 13:07

I går blev det besluttet at man ikke vil indføre halo anordningen fra og med næste sæson, det kommer nemlig først til at ske i 2018. Det er der mange af holdene som er glade for, hvilket også var grunden til at de stemte imod forslaget i går. Der er også mange Formel 1-kørere som er glade for beslutningen, men hos deres fagforening GPDA, er man ikke begejstret for det hele. Det kan nemlig være en farlig leg at vente, hvis man spørger GPDAs formand Alexander Wurz.

Alex Wurz på podiet for første gang i karrieren. Canada 2007
Copyright Williams F1


Motorsport er nemlig farligt og den tidligere Le Mans vinder, håber ikke der sker nogle ulykker i næste sæson, som kunne være undgået hvis man havde indført halo fra og med 2017.

"Halo er måske ikke den perfekte løsning, men det ville have været en god start. Derfor er det meget overraskende og bekymrende at kørernes sikkerhed ikke betyder så meget, at man valgte at indføre anordningen allerede fra og med næste sæson. Det er en tosset beslutning og jeg håber så sandelig ikke der sker noget i næste sæson, som kunne få dem til at fortryde det valg de netop har taget,"

Sebastian Vettel med halo
Copyright Ferrari Media


Nu sker der jo forholdsvis sjældent voldsomme ulykker i Formel 1 og det er endnu mere sjældent at der sker hovedskader, så ser man på statistikken er det nok lige meget om halo bliver indført 2017 eller 2018. Nu er det bare sådan at motorsport er ligeglad med statistikker, så der kan jo desværre ske en voldsom ulykke i næste sæson, hvor halo måske kunne have reddet køreren. Skulle det (må gud forbyde det) ske, så ville det se dumt ud for dem der har stemt imod halo, så Wurz har ret, vi må håbe der ikke kommer til at ske noget.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vettel først på nye sutter Bliv på banen..ellers »