Alonso får 3. plads tilbage

Fernando Alonso fik kort efter sejrsceremonien frataget sin 3. plads, for ikke at have gennemført en tidligere straf korrekt. Den ekstra straf har FIA efter klage fra Aston Martin, nu trukket tilbage.

Bahrains Grand Prix 2023 . Copyright Aston Martin

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 20/3 2023 klokken 07:03

Aston Martin og især Fernando Alonso, viste igen, at de er det næstbedste hold på gridden i år.

Mercedes viste god styrke på den hurtige bane, men var alligevel langt fra Red Bull og også noget efter Aston Martin.

Men da Alonso havde fået først 5 sekunder i pitten, under sit pitstop, og derefter yderligere 10 sekunders straf, for ikke at have gennemført den korrekt, rykkede George Russell op på 3. pladsen, efter sejrsceremonien, hvilket betød at han fik pokalen overrakt i garagen.

Pokalen har Russell nu måtte aflevere tilbage, da FIA har givet holdet medhold i, at de ikke skulle have den ekstra 10 sekunders straf.

Angiveligt skulle de have modtaget den ekstra straf, fordi der var en mekaniker der rørte Alonsos bil, inden de 5 sekunder var gået, uden dog at udføre noget arbejde.

Tidligere i løbet, kom der en helt unødvendig Safty Car på banen, da Lance Stroll måtte parkere sin Aston Martin, hvilket han meget forsvarligt formåede at gøre bag autoværnet.

Det er ikke ligefrem den bedste start FIAs stewards har fået på sæsonen, og vi må forvente at der bliver talt om tingene, inden Formel 1 feltet kommer til Australien. .

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Saudi Arabiens GP; løbsresumé: Perez vinder i sikk FIA-forvirring i Formel 1 »