Alonso: Det her savner jeg

Fernando Alonso har ikke kunne kæmpe med om mesterskabet siden han skiftede til McLaren tilbage i 2015 og det er noget den tidligere verdensmester savner.

Fernando Alonso . Copyright McLaren Media

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 29/12 2016 klokken 11:12

De fleste kørere er drevet af den sult der hedder, at de gerne vil vinde. I Formel 1 er der 22 kørere, men realistisk set er det kun omkring seks af dem, der har en realistisk chance for rent faktisk at kunne vinde. Det betyder at resten af feltet bliver nødt til at kæmpe for, at nå der op hvor de kan vinde, hvilket ikke altid er nemt.

Nemmere bliver det bestemt heller ikke, hvis man har været en af dem der er vant til at vinde og lige pludselig befinder sig i en kamp, hvor man skal bygge et team op, så de kan blive et vinder team. Den rolle har Fernando Alonso været i siden han kom tilbage til McLaren og det har bestemt ikke været nemt.

Fernando Alonso
Copyright McLaren Media


Den tidligere spanske verdensmester savner nemlig at være en del af titelkampen, en kamp han ikke har været en del af i fire sæsoner.

"Jeg har været så heldig at være en del af mesterskabskampen fem gange, så det er jeg glad for. De sidste fire sæsoner har jeg dog savnet den følelse af at man kan være med i kampen om mesterskabet, fordi der har jeg ikke haft muligheden for at deltage i den. Man træner og er i simulator og gær alt for at blive klar til om søndagen, så derfor er det trist ikke at kunne være med til at kæmpe om titlen. Jeg er dog glad for, at jeg trodsalt har oplevet disse kampe fem gange i min karriere, så jeg føler mig heldig, men jeg savner det alligevel," lyder det fra Alonso.

Billeder fra Kina 2014
Copyright Ferrari Media


Fernando Alonso har været med i Formel 1-feltet siden 2001, hvor han fik debut for Minardi. Siden da er det blevet til 32 sejre og 97 podiepladser, hvilket alt i alt har betydet, at han har kunne kæmpe med om mesterskaberne seks gange. To af gangene lykkedes det ham oven i købet at vinde, hvilket han gjorde i 2005 og 2006, mens han kørte for Renault. Udover det, så blev spanieren nummer to i 2010, 2012 og 2013, under tiden hos Ferrari og sidst men ikke mindst så sluttede han som nummer tre i 2007, hvilket var hans første sæson for McLaren.

Alonso siger dog selv han kun har været en del af fem titelkampe. Om han så ikke kan huske de fine resultater i hans karriere, eller om han bare ikke selv føler han har været med i mesterskabskampen alle seks gange, det skal vi ikke begynde at gætte på her. Faktum er, at han har været med i mesterskabskampen seks gange, hvilket er rigtig flot.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« DMSA2017: Et kig på diverse talenter Her regner Renault med, at de er lige med de andre »