McLaren ville have vundet....Hvis

2016 var endnu en middelmådig sæson for McLaren, men de kunne have vundet, hvis de havde haft feltets bedste motor, mener Eric Boullier.

Eric Boullier . Copyright McLaren Media

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 24/12 2016 klokken 10:12

Tingene halter for alvor hos McLaren, hvor man ikke har vundet løb siden 2012 og ikke har været på podiet siden 2014. Udover det, så har et politisk drama blandt de høje herre sendt Ron Dennis ud i kulden. Alt dette har betydet at der er gang i en stor flugt blandt sponsorer og ansatte, så man kan vist godt sige der hersker kaos i Woking for tiden. Tingene kunne dog godt have set anderledes ud, hvis bare de havde haft en lille detalje på plads, mener Eric Boullier.

Eric Boullier og Ron Dennis.
Copyright McLaren Media


Teamets franske race director mener, at teamet kunne have hentet sejre, hvis bare de havde haft feltets bedste motor.

"Vi havde vundet løb i denne sæson, hvis vi havde haft den bedste motor. Det ved vi, fordi vi kan se vi var hurtige i svingene osv. Derfor er der plads til forbedringer hos Honda, som så kan føres videre til udviklingen af vores chassis, fordi det hele hænger sammen. Man kan ikke lave en bil som har for lidt downforce, hvis ikke motoren har den power der skal til på langsiden," lyder det fra Eric Boullier.

Eric Boullier
Copyright Renault F1


Eric Boullier er 43 år gammel og han er født i den franske by Laval. Franskmanden har været tilknyttet Formel 1 siden 2009, hvor han kom ind og blev en del af Renault-teamet. Sidenhen blev teamet til Lotus, men Boullier blev hos teamet, hvor han til sidst fik rollen som teamchef. I januar 2014 sagde han så farvel til det fransk-britiske team og smuttede en tur til Woking, hvor han siden da har arbejdet for McLaren.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bottas: Jeg kan vinde i en top-bil Talentfokus: Her kommer talenterne fra »