Alligevel ingen Honda-motor til Sauber

Ifølge flere kilder bliver der alligevel ingen aftale mellem Sauber F1 og Honda om japansk motorleverance fra og med næste sæson.

Barcelona 2017 pre-season test 2 - Sauber . Copyright Sauber F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 12/7 2017 klokken 15:07

Det siver op med rygter om, at der alligevel ikke kommer Honda-motorer i Saubers 2018-model, en aftale som ellers blev annonceret tidligere i år. Ifølge kilderne er aftalen aldrig blevet endelig underskrevet og aktiveret.

Spekulationerne går på, at Saubers nye ejere har fået kolde fødder og derfor er begyndt at se sig om efter en motorenhed, en såkaldt PU, som kan bringe dem højere op af tabellen, hvilket realiteterne viser, at Honda nok får ret svært ved. Spørg eventuelt McLaren.

Marcus Ericsson i Sauber.
Copyright Sauber F1


Forlydenderne afvises dog af en talsmand fra Honda.

”Det er ren spekulation, og vi kommenterer ikke på spekulationer. Hondas forhold til Sauber er uændret,” lyder det.

Der spekuleres i, om det eventuelle brud skal ses i sammenhæng med, at det var Monisha Kaltenborn, som forhandlede Honda-aftalen og at hun nu er fortid i det schweiziske team. Således annoncerede Sauber tidligere i dag hendes afløser, eks-Renault-chefen Frederic Vasseur, som ny teamchef.

Det menes, at Honda-aftalen var en af de væsentligste årsager til bruddet mellem Saubers nye ejere, Longbow Finance, og Kaltenborn. De nye ejere ønsker at komme længere op på startgridden, og det tror de ikke er muligt med den nuværende Honda-power.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Breaking: Vasseur ny teamchef hos Sauber Borgmester: Hellere gymnastikstævne end Formel 1 »