Alex Zanardi i alvorlig ulykke

Den italienske legende og tidligere Williams-kører, Alex Zanardi, deltog tidligere i dag i et velgørenheds cykelløb, hvor han desværre kom alvorligt til skade. Zanardi mangler begge ben efter et voldsomt racer-uheld i 2001 og løbet han deltog i, var et kørestol-race

Alex Zanardi . Copyright BMWblog

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 19/6 2020 klokken 23:06

Hvis corona-pausen skal bruges fornuftigt, så skal man som minimum se filen "No limits", der hander om racerkøreren Alex Zanardi. Zanardi har levet et liv med mere modgang end de fleste, men har vist hvordan man gang på gang kan vende tilbage på toppen uanset de begrænsninger man har.

Zanardi kørte allerede Formel 1 i 1991 til 1994 men uden de store resulater. Efterfølgende havde han en stor karriere i USA hvor han vandt CART mesterskabet i både 1997 og 1998. Med to mesterskaber i bagagen, var der store forhåbninger hos Williams til det store talent, som blev holdkammerat med Ralf Schumacher.

Desværre blev 1999-sæsonen et flop for Alex Zanardi og efter kun én sæson blev hans kontrakt med Williams stoppet. Frank Williams måtte efter sigende betale 4 mio dollars for at købe Zanardi ud af kontrakten.

I år 2000 var Zanardi ramt af de dårlige resultater i Formel 1, og kunne ikke finde et team at køre for. Men i 2001 vendte han tilbage og kørte for Mo Nunn teamet i CART serien.

Det var i denne racer at han kørte galt i september 2001, under løbet på EuroSpeedway Lausitz banen. Zanardi kom alvorligt til skade og fik amputeret begge ben under knæet.

Alex Zanardi Alex Zanardi
Copyright ESPN


Sidenhen har Alex Zanardi deltaget i kørestol-race bl.a. til handicap OL, hvor han vundet fire guldmedaljer og to sølvmedaljer til Italien.

Dagens ulykke skete under et velgørenhedsløb. Zanardi kørte ligeud i et sving og kom til skade i hovedet. Hans tilstand er kritisk.

Seneste opdatering er fra kl 22:15 hvor La Gazzetta dello sport skriver at han er blevet opereret for sin hovedskade og fortsat er i kritisk tilstand.

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mercedes: Nye opgraderinger klar til Østrig F1 afholder auktion »