Wiens lufthavn ærer Niki Lauda

Lufthavnen Wien-Schwechat bekendtgjorde i går, at tilkørselsvejen til VIP-terminalen og General-Aviation-Center (GAC) i fremtiden bliver omdøbt til Niki-Lauda-Allee. Lauda var selv hyppig bruger af vejen.

Niki Lauda . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 4/12 2019 klokken 10:12

Direktørerne for lufthavnen i Wien Julian Jäger og Günther Ofner sagde i går om deres beslutning om at opkalde alléen efter Niki Lauda:

"Niki Lauda var en helt enestående sportspersonlighed, som også har sat sig præg på luftfarten. Vi glæder os over, at hans enke Birgit Lauda har godkendt, at vi må ære hans navn ved at opkalde denne allé efter ham som et varigt minde om ham her i Wiens lufthavn. Lufthavnen i Wien var en vigtig del i hans liv, både i hans egenskab som begejstret pilot og som ejer af sit eget flyselskab.”

Den tredobbelte Formel 1-verdensmester kørte regelmæssigt til og fra GAC, når han fløj verden rundt i sit privatfly.

Desuden vil der blive anbragt en mindeplade til ære for Lauda på VIP-tårnet. Tårnet minder om en flyvinge, og indskriften på mindepladen lyder: „Niki Lauda: Tredobbelt Formel 1-verdensmester – Pilot - Flyselskabsejer."

Niki Lauda døde i år den 20. maj i en alder af 70 år.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Abu Dhabis GP: Weekenden i billeder Kolossale datakræfter bag 2021-regulativet »