Toro Rosso vil have en japaner

Toro Rosso og Franz Tost synes at det måtte være et naturligt ønske at have en japaner i én af deres racere, qua deres tætte alliance med Honda. Honda har Nirei Fukuzumi og Tadasuke Makino kørende i Formel 2.

Franz Tost . Copyright Getty Images/Toro Rosso

Af: Lasse Andkjær Nielsen (lan@bmf1.dk) d. 22/5 2018 klokken 15:05

21-årige Nirei Fukuzumi, officiel Red Bull-atlet, sluttede sidste sæson som treer i GP3-serien (nu Formel 3 red.), hvor han optjente 15 superlicens-point.

Det betyder at han skal slutte blandt de første fire kørere i Formel 2, hvis han skal gøre sig forhåbninger om et sæde i Formel 1, med størst sandsynlighed hos Toro Rosso. Fukuzumi har i år kun lavet ét point i de første seks løb, og ligger kun nr. 18 i den samlede stilling.

Team-chef Franz Tost mener alligevel at Fukuzumi har gode chancer for at sidde hos Toro Rosso næste sæson; "Honda-linket er der, og før eller siden vil vi have en japaner i én af bilerne, så det ligger også i hans egne hænder", har Franz Tost udtalt.

Honda har før udtalt, at de skal have succes i Formel 1 og dermed gøre sporten stor i Japan igen. For at opnå dette har de brug for minimum én japansk kører, optimalt to; én hos Toro Rosso og én hos Red Bull.

Toro Rosso STR13
Copyright Red Bull


I indeværende sæson hedder kørerne hos Toro Rosso Pierre Gasly og Brendon Hartley. Sidst nævnte har indledt sæsonen med kun ét point. Begge kørere har været i stalden hos Red Bull i mange år.

Pierre Gasly og Brendon Hartley portrætfoto
Copyright Red Bull Contentpool

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Monacos GP: Vejrudsigten Monacos GP: Optakt »