Ny testkører hos Haas-teamet

Haas F1-teamet har annonceret, at de har tilknyttet en ny ung testkører til teamet. Den unge kører med det velkendte efternavn i F1-verdenen, skal hjælpe teamet med den fortsatte udvikling i 2019-sæsonen.

Japans Grand Prix 2018 . Copyright Haas F1

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 10/11 2018 klokken 18:11

Det succesfulde amerikanske-team har meddelt, at de har tilføjet endnu et navn til deres pulje af talentfulde kørere.

Ny kører for teamet er det 22-årige stortalent Pietro Fittipaldi fra Brasilien. Ligesom schweizisk-fødte Grosjean kører under fransk flag, og belgisk-fødte Verstappen kører under Hollandsk flag, så hylder Pietro sine brasilianske rødder, til trods for at han er født i Miami, USA.

Close up på formstærk Kevin MagnussenClose up på formstærk Kevin Magnussen
Copyright Haas F1


Hvis navnet Fittipaldi lyder bekendt, så skyldes det, at Pietro er barnebarn til den dobbelte eks-verdensmester i F1, Emerson Fittipaldi.

Pietro er tilknyttet Haas-teamet for 2019-sæsonen, men brasilianeren får allerede sin debut i Haas’ VF-18 racer, til Pirellis 2-dages dæktest efter løbet i Abu Dhabi.

”Jeg er glad for at byde Pietro Fittipaldi velkommen til Haas F1-teamet, og vi ser frem til at arbejde sammen med ham” siger teamchef Günther Steiner, fra Haas F1-team.

”Han medbringer en mesterskabsvindende stamtavle fra sin juniorkarriere, og senest har han udmærket sig ved at køre i IndyCar-serien”.

”Vi er glade for at give Pietro hans første test i en Formel 1-bil, oven på de erfaringer. Hans efterfølgende rolle med at teste, og den feedback han vil give, samt støtte vores 2019-sæson, vil uden tvivl bidrage til Haas F1-teamets vækst og udvikling i F1” slutter Günther Steiner

Højt humør hos HAAS F1 TeamHøjt humør hos HAAS F1 Team
Copyright Haas F1


Selv udtaler Pietro Fittipaldi; ”Jeg er meget taknemmelig for at have sikret en rolle hos Haas F1-teamet, som deres testkører”.

”Jeg vil gerne takke Gene Haas og Günther Steiner, for muligheden for at blive en del af teamet. De har gjort et fantastisk job i F1, og at spørge mig om, at spille en rolle i deres fortsatte succes, er naturligvis meget spændende”.

”Jeg ser frem til at komme bag rattet i VF-18’eren i Abu Dhabi. Jeg vil tage den erfaring med mig ind i 2019, og forhåbentlig med videre til et sæde i F1 i fremtiden” slutter den unge brasilianer.

Brasilianeren er en erfaren herre, med stor succes i junior-rækkerne, og senest i 2018, da han kørte seks løb i den amerikanske IndyCar serie, for Dale Coyne Racing, samt et enkelt løb i Super Formula.

Allerede tidligere på året snakkede Pietro med Haas om at teste VF-18 raceren, ved siden af sin 2018-sæson i WEC-serien. Dog blev der hurtigt sat en stopper for begge planer, efter at han brækkede begge ben i en ulykke, da han kørte galt i sin BR Engineering LMP1-racer på Spa-Francorchamps tilbage i maj måned.

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Brasiliens GP: Kvalifikationen - Hamilton on Pole Reprimande og heftig bøde til Vettel »