McLaren-boss ikke helt tilfreds

Den nye McLaren-holdchef, Andrea Stella, udtaler at de ikke er tilfredse med den racer, som de lancerede i mandags. Dog håber teamchefen på, at de kan opgradere bilen, så de får rettet op på de nuværende svagheder, der er ved deres MCL60.

Fra venstre McLarens CEO Zak Brown, Lando Norris, McLaren MCL60, Oscar Piastri og teamchef Andrea Stella . Copyright McLaren Media

Af: Simon Kraglund (sk@bmf1.dk) d. 14/2 2023 klokken 18:02

McLaren præsenterede deres Formel 1-bil forud for 2023-sæsonen ved deres fabrik i Woking i mandags.

Og det var for første gang med Andrea Stella som ny teamboss for det hæderkronede hold. Til lanceringen af den nye McLaren-racer udtalte italieneren sig blandt andet om bilens udvikling i løbet af vinteren.

Teamchefen indrømmede måske lidt overraskende, at han ikke er helt tilfreds med udviklingen af den nye McLaren-racer.

“Vi er tilfredse med bilens udvikling på de fleste områder. Så er der nogle områder, hvor vi indså lidt sent i udviklingen, nogle virkelig stærke retninger, som vi kan bevæge os henimod. Det er ikke nødvendigvis noget, vi kommer til at være i stand til at kapitalisere på den meget korte bane,” lyder det fra Stella ifølge motorsport.com

"Der er nogle områder på bilen, som vil blive forbedret i den tidlige fase af sæsonen. Så vi er tilfredse, men ikke helt tilfredse med det, der er lanceringsbilen, men optimistiske med hensyn til, at vi snart bør tage et godt skridt."

Dog er holdchefen positiv over, at de har formået at adressere nogle af de svagheder som sidste års McLaren-racer havde.

“Ved at vurdere vores resultater sidste år og sammenligne dem har vi identificeret flere områder med muligheder.”

“Den gode nyhed er, at stort set alle områder med muligheder er blevet adresseret. Jeg vil ikke være for specifik, men det handler primært om aerodynamik.”

"Aerodynamik er det vigtigste i F1, så det er ingen hemmelighed, men der er nogle områder, for eksempel med hensyn til interaktion med dækkene, hvor der var noget arbejde, som vi skulle gøre, og det blev gjort i løbet af vinteren.”

Teambossen håber dog alligevel på, at de kan have opgraderingerne klar til deres racer til sæsonens fjerde løb, som bliver kørt i Azerbaijan.

"Med hensyn til udvikling af bilen, vil vi forhåbentlig have opgraderet bilen i løbet af et par måneder inde i sæsonen, forhåbentlig mindre. Så kan det falde sammen med løb fire. Vi vil se, hvor hurtigt vi kan få dette projekt til at lande," lød det fra den tidligere Ferrari-ingeniør.

Om Stella er tilfreds med bilens ydeevne på banen, finder vi ud af efter sæsonens første løb, der køres i Bahrain den femte marts.

OM SKRIBENTEN

Simon fra BMF1 Simon er stor Formel 1 fan og har fulgt sporten tæt siden 2005.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Aston Martin præsenterer AMR23 Mercedes-AMG præsenterer W14 E »