Grosjean hidsig over straf (i Frankrig)

Sidste løb blev en 5-sekunders straf tildelt Romain Grosjean for sammenstød med Esteban Ocon. Den hændelse kan stadig få Grosjeans blod i kog, blandt andet pga. Ocons reaktion.

Barcelona 2017 pre-season test 2 - Haas F1 . Copyright Haas F1

Af: Erik Enevoldsen (ee@bmf1.dk) d. 30/6 2018 klokken 17:06

Sidste weekend fik Grosjean en 5-sekunders straf for at være stødt sammen med Ocon i starten af løbet. Da der blev spurgt ind til dette, var Grosjean ret ophidset:

”Lad mig vise Jer noget [tager telefonen frem og afspiller video]. Det er min on-board, fortæl mig, hvad jeg gør galt! Hvis I kan finde ud af det, kan I… Oh ja, Det er sådan man får 5 sekunders straf. Flyttede jeg på mit rat, drejede jeg til venstre, gjorde jeg noget som helst?! Det er absolut nonsens, det er alt, jeg kan sige,” fortæller Romain:

”Jeg kunne ikke vide, han var der, for fra starten er jeg næsten ved kanten af banen, så jeg forventede ikke, der var en bil der. Jeg så ham ikke, og jeg har sagt undskyld,” fortsætter Grosjean, der endda fortæller, han har skrevet en SMS og sagt undskyld til Ocon, men at Ocon aldrig svarede på beskeden.

Romain Grosjean interviewes på Red Bull RingRomain Grosjean interviewes på Red Bull Ring
Copyright BMF1


Eftersom Grosjeans bil var skadet allerede i starten af løbet, følte han derfor at en 5-sekunders straf oveni gjorde, at de ikke kunne pitte tidligt, og hele strategien måtte derfor laves om: ”På de 1-stops løb, hvor dækkene mere eller mindre kan afgøre hele løbet, det dræber dig.”

Dog mente Grosjean godt, han kunne lægge det hele bag sig til løbet denne weekend. Haas har her valgt at have færre ultrasofts end resten af feltet, og Grosjean blev derfor spurgt ind til dette valg:

”Øh, altså, fordi vi foretrækker den røde farve. Ej, jeg ved det ikke, fordi vi har været lidt konservative,” svarede Grosjean lidt i spøg, men uddybede derefter, at han ikke føler, det bliver et problem til weekenden, at der er så få ift. de andre teams.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Østrigs GP - Kvalifikationen LIVE: Bottas på pole Vettel rykkes tre pladser tilbage »