• Forside

Betydelige budgetnedskæringer i 2009

Efter et møde i dag i mellem FIA, motorsportens internationale fælles organ, og FOTA, sammenslutningen af Formel 1-teamene, er parterne blevet enige om væsentlige budgetnedskæringer i 2009.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 10/12 2008 klokken 23:12

Formel 1-teamene sendte i dag en delegation af repræsentanter til Paris for at mødes med motorsportens hovedorgan, FIA, og dets præsident, Max Mosley.

I lyset af den internationale finanskrise var formålet, at nå til enighed om vigtige omkostningsbegrænsninger for 2009-sæsonen.

I en fælles udtalelse efter mødet hedder det, at man er blevet enige om “meget betydelige omkostningsbegrænsninger for 2009”. Samtidig kalder man mødet for det “mest succesfulde i meget lang tid”.

I fællesudtalelsen hedder det bl.a.:

“Der blev opnået enighed om at imødekomme alle de nedskæringer, som FIA lagde frem for 2010 sammen med de forslag som FOTA har fremlagt for at opnå betydelige besparelser på omkostningerne i 2009. Dermed kan Formel 1 fortsætte som det ultimative indenforfor motorsport.

Disse forslag vil blive fremlagt for FIA WMSC på fredag, hvor samtlige detaljer vil blive offentliggjort.

FIA’s præsident, Max Mosley: “Jeg er begejstret for resultatet af dette møde”.

FOTA’s præsident, Luca de Montezemolo: “Enigheden blandt teamene var fundamentalt vigtige for at møde målene for et nyt Formel 1, der samtidig bevarer sit DNA, som forlangt af FIA.”


Vi offentliggør den endelige aftale om omkostningsbegrænsningerne for 2009 og 2010 her på BMF1, når vi har modtaget dem fra FIA på fredag.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER