• Forside

Alonso går efter titlen i 2009

Den dobbelte verdensmester, spanieren Fernando Alonso, er klar til igen at vinde et mesterskab, når sæsonen 2009 skydes i gang til marts. ”Renault er igen så stærke, at de kan vinde!”

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 5/12 2008 klokken 14:12

Efter en super afslutning på 2008 sæsonen, tror Renaults stjernepilot nu så meget på holdets og eget potentiale, at han allerede nu lover, at han vil være med i kampen om mesterskabet i 2009.

”Jeg er ikke i tvivl om at vores racer har det der skal til for at kæmpe helt i front,” udtalte mesteren fra 2005 og 2006. ”Vi har det der skal til for at sikre os titlen igen i 2009.”

Der er da heller ikke mange der betvivler den form som Renault sluttede sæsonen af med, selvom der var mange der mente at sejren i Singapore var rent held, så er der ikke meget negativt at sige om de resterende løb og slet ikke finaleløbet i Brasilien, hvor Alonso kørte Renaulten ind på en fornem 2. plads, efter en uhyggelig stærk Felipe Massa i Ferrari, men foran Kimi Räikkönen og Lewis Hamilton.

Fernando Alonso sejrede i Singapore

Den efterhånden 27-årige spanier har tidligere udtalt, at han vil vinde verdensmesterskabet tre gange. Noget mange havde forventet ville være sket på nuværende tidspunkt, men ringe form fra Renault og et rigtigt skidt år hos McLaren var ikke vejen til det tredje mesterskab. Men nu er den der, ifølge Alonso.

”Inden jeg stopper i Formel 1 vil jeg meget gerne vinde mesterskabet igen,” udtalte han til den spanske radiostation Cadena SER. ”Og jeg er sikker på, at jeg allerede i 2009 vil være med helt fremme i kampen om den titel.”

Om det bliver med Renault eller Ferrari spanieren vinder sit tredje mesterskab er fortsat uvist. Alonso ville i interviewet ikke udtale sig om hans fremtid, efter 2009, ligger hos Ferrari. Eneste kommentar var, at det ville ikke være passende at udtale sig om på nuværende tidspunkt.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.