• Forside

Force India præsenterer VJM-01.

I dag vil ejeren af Force India, Vijay Mallya, præsentere verden for Force India´s "nye" racer. Den kommer til at hedde noget så mundret som VJM-01, men er rent faktisk en Spyker F8-VII. Nu med billeder!

Af: (@bmf1.dk) d. 7/2 2008 klokken 12:02

Begivenheden der finder sted på Mumbay´s havnefront, foran Gateway of India, et 26 meter højt monument, vil endeligt afsløre Force India´s livery (bemaling, red.), og også eventuelle ændringer og modifikationer der er blevet lavet siden vi sidst så bilen.

Der er lidt 'Kejserens nye klæder' over arrangementet. Force India overtog Spyker og dermed bilerne, F8-VII hed de, sidste år og har ikke haft mulighed for at udvikle en ny bil.

Teamchef Colin Kolles, bekræftede da også, at launch-bilen vil være den Spyker der er blevet modificeret og benyttet af Force India i presæson testene.

"Det er for tidligt at vise den endelige version, der vil blive brugt i Australien,"sagde Kolles til Hindustan Times.

Vitantonio Liuzzi tester Force India F8-VII

Teamet arbejder fortsat på at gøre bilen så stabil og hurtig som muligt og den endelige version, som bliver endnu en modificeret udgave af Spykeren fra sidste år, vil blive testet for første gang den 25. februar.

Indtil videre har Kolles beskrevet teamets indsats i vintertest, som "lovende, men ikke god nok." Samtidig udtrykker han bekymring over nyhederne om, at Kimi Räikkönen smadrer omgangsrekorder som det passer ham.

"Det er ret skræmmende, for at være ærlig. Vi må tage os sammen," sagde Kolles, og fortsatte. "Vi har forbedret os med hensyn til bedre at forstå set-uppet, hvilket kan tillægges kørerne. Men vores ingeniører skal se at rubbe neglene."

VJM-01 set forfra

VJM-01 set fra siden