• Forside

Spanien beklager racismetilråb

De spanske ekstremister, der råbte skældsord efter Lewis Hamilton er ikke særlig populære i dag. Det spanske motorsportsforbund RFEA og ejerne af Circuit de Catalunya beklager begge de tilråb, som blev råbt efter Lewis Hamilton.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 4/2 2008 klokken 19:02

Det spanske motorsportsforbund har udsendt en pressemeddelese, hvor de beklager weekendens uheldige episoder. Forbundet giver FIA deres fulde støtte i bekæmpelsen af disse ekstremister. Uddrag fra pressemeddelelsen lyder.

”Forbundet ønsker at vise dets absolutte afsky overfor disse uheldige begivenheder. Disse tosser, der forveksler sportslig rivalisering med vold bør vide, at forbundet ikke vil vise nogen tolerance overfor disse.”

Også banens ejere har sendt en pressemeddelelse ud, hvor de også beklager hændelserne, og giver FIA deres fulde opbakning. Uddrag fra denne pressemeddelelse.

- Det totale antal af tilskuere over de tre dage var på 55.000, hvor af de fleste opførte sig respektfuldt.

- De (Montmelo) støtter FIA´s holdning til racistisk, politisk eller religiøs diskriminering.

- Circuit de Catalunya vil ikke tillade selv små hændelser i at blive gentaget, og at man er i gang med at tage sine forholdsregler. Dette i samarbejde med det catalanske politi.

- Banen forbeholder sig retten til at tage retslige trin mod de ansvarlige i tilfælde af sanktioner.

- Gran Premio de Espana Telefonica de Formula One repræsenterer et billede af landet Spanien, og man kan derfor ikke acceptere racistiske tilråb eller angreb på det sportslige.

- Circuit de Catalunya vil samarbejde med det spanske motorsportsforbund Real Federaci¢n Española de Automovilismo, de andre baner i Spanien samt FIA for at forhindre gentagelser af denne slags.

Denne triste episode har givet genlyd over hele verden. Selv medier som normalt ikke beskæftiger sig med Formel 1 har omtalt weekendens episoder, og den generelle holdning er, at det skal bekæmpes, ikke ties ihjel.

RELATEREDE NYHEDER