• Forside

Suveræn McLaren på Monza

Fernando Alonso kørte en sikker sejr hjem på Monza, en sejr der bringer ham tættere på målet, med at vinde sit tredje verdensmesterskab i træk. Lewis Hamilton sluttede på andenpladsen mens Kimi Räikkönen måtte tage til takke med tredjepladsen.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 9/9 2007 klokken 20:09

Det var ikke det mest spændende Grand Prix vi har set i år.
Der var overhalinger og sats i form af pitstop strategi, men lige lidt hjalp det. McLaren var simpelthen for suveræne.

Kun to gange var Fernando Alonso under pres. Da starten gik, var Felipe Massa hurtigt oppe i hælene på spanieren, men en meget aggressiv Lewis Hamilton skar ham af, hvorefter Alonso trak fra.
Anden gang der var pres på Alonso, var få omgange senere, efter sikkerhedsbilen havde været en tur på banen, som følge af en voldsom afkørsel, som David Coulthard havde allerede på anden omgang.

Men den kamp der aldrig kom i den forreste del af feltet, var der massere af længere nede.
Giancarlo Fisichella kæmpede længe med at få sin Renault forbi Anthony Davidson i Super Aguri. En kamp der ikke burde eksistere, men det er også et bevis på, hvor hurtigt lykken kan vende for et verdensmesterhold.
Super Agurien var klart hurtigst af de to, i den første del af løbet, men Renault kom igen og Fisi kom forbi.
Men et godt løb for Renault var der ikke tale om.

Jenson Button havde et af sine bedste løb i år

Den absolut mest positive overraskelse, så vi fra Honda. Både Jenson Button og Rubens Barrichello viste gode takter, Button så gode, at han fik et vigtigt point med hjem.

BMW Sauber beviste endnu engang, at de er det tredje bedste hold på banen, da Nick Heidfeld og Robert Kubica sluttede på en 4 og 5. plads. Robert Kubica havde tilmed et meget kikset pitstop, da frontløfteren kom forkert på bilen og den røg ned.

Nick Heidfeld og Robert Kubica, BMW Sauber

Efter løbet, var det en meget rolig Fernando Alonso der gik på podiet, mens Ron Dennis lignede en der var i den syvende himmel. Om det er den verserende sag, der påvirker humøret er nok ikke umuligt.

Resultatet betød, at Lewis Hamilton nu kun er 3 point foran Fernando Alonso.

I næste weekend er vi allerede klar igen. Denne gang er det Spa der skal køres på.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER