2. vintertests eftermiddag: Kevin hurtigst

Kevin Magnussen har med sit usædvanlige comeback i den grad stemplet ind i Formel 1 og sluttede fredag eftermiddags testsession som hurtigste mand på banen i Bahrain.

Bahrain vintertest. Kevin tilbage . Copyright Haas F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 11/3 2022 klokken 20:03

Set med danske, og amerikanske, øjne var fredag eftermiddag særdeles interessant. Med kun én dag tilbage af Formel 1’s vintertest blev det den netop tilbagevendte Kevin Magnussen, der satte testugens hidtil hurtigste omgang.

Tiden blev sat under den forlængede testkørsel, som Kevins Haas-team havde fået tilkendt, da flyet med teamets bildele ikke var ankommet rettidigt, hvilket satte det amerikanske team alvorligt bagud i forhold til konkurrenterne.

Magnussen, der kørte for Haas fra 2017 til 2020, erstattede russiske Nikita Mazepin, som var blevet sendt tilbage til den russiske tundra på grund af landets militære angreb på Ukraine.

Allerede på sin første dag i bilen skubbede Magnussen Carlos Sainz, Ferrari, ud af toppen af ​​tabellen med en omgang, der var 0,325 sekunder hurtigere end Ferrari-køreren, som ellers havde domineret dagen markant. Begge biler kørte på samme compound (dæktype).

Bahrain vintertest. Kevin tilbage hos HaasBahrain vintertest. Kevin tilbage hos Haas
Copyright Haas F1


Under fredagens otte timers test, hvor alle 10 teams var på banen, satte Sainz hurtigste omgang ved at være 0,4 sekunder fra resten af ​​feltet, hvilket var hurtigt nok til at holde Max Verstappen i Red Bull på behørig afstand.

Det skal dog nævnes, at brændstofindhold og motorindstillinger er ukendte for os, så det er muligt, at Verstappens tid ville have været bedre, men så kunne Sainz lige så godt også have været hurtigere. Hvilket iøvrigt sætter Magnussens omgang senere på aftenen i et stærkt perspektiv.

Uanset hvad, så viser Ferrari (som også leverer motorer til Haas) at man nok skal regne dem med i ligningen for 2022. En stærk start af det italienske team under F1's nye tekniske regulativ.

Og mens Ferrari ser ud til at være tilbage i den skarpe ende af feltet, kan de regerende konstruktørverdensmestre fra Mercedes AMG, måske, være i problemer.

Teamet debuterede med sin stærkt reviderede Mercedes W13 i torsdags, men har lige siden kæmpet for at finde ydeevne begge testdage. Eksverdensmesteren Lewis Hamilton kørte sine enkeltomgangsforsøg på softdækket, men hans bedste omgangstid på C5 var stadig 0,609 sekunder fra Sainz på C4 og interessant nok hele 0,934 sekunder langsommere end Magnussens.

Mercedes W13 i Bahrain test, dag 1. Lewis HamiltonMercedes W13 i Bahrain test, dag 1. Lewis Hamilton
Copyright Mercedes AMG


Den opgraderede Mercedes så også ud til at være temmelig vanskelig at køre. Hamilton ‘woblede’, eller nærmest hoppede og og ned på langsiden, selv om hele teamet under testen eksperimenterede på livet løs med måder at afhjælpe problemet med “marsvine-effekten”. Som de har gjort hele ugen. På trods af de meget hypede sidepods på bilen.

Som vi skrev tidligere i dag lykkedes det dog George Russell at gennemføre en løbssimulering i morgensessionen, hvilket burde have givet teamet masser af data at arbejde med og dermed finde forbedringer. Men åbenbart ikke.

Som hos Williams, fortsatte McLaren at slås med bremsekølingsproblemer. Selvom teamet ikke oplevede noget så dramatisk som Williams' brand, var Lando Norris begrænset til 54 omgange fredag ​​efter blot 50 omgange torsdag. I den sidste time stoppede Norris også på banen øjeblikke efter at have forladt pitlane, hvilket forårsagede et rødt flag.

Red BullRed Bull
Copyright Red Bull


Det var faktisk ikke meningen, at Norris skulle køre fredag, men han blev alligevel sat i bilen, da Daniel Ricciardo blev foment adgang for anden dag i træk på grund af sygdom. Ricciardo følte sig utilpas torsdag morgen, hvilket betyder, at han også mistede denne testsession, men teamet har i skrivende stund bekræftet, at han ikke er testet positiv for COVID-19.

Esteban Ocon, Alpine, forårsagede også et rødt flag, da hans bil stoppede på banen. Han havde ellers haft en fin dag med 111 omgange på tælleren og sjettehurtigste tid.

Hos Aston Martin havde Lance Stroll overtaget rattet om eftermiddagen og satte den fjerdehurtigste omgang med en tid 0,857 sekunder langsommere end Magnussen ved at bruge det samme C4-dæk.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« 2. vintertest bød på overraskelser Ricciardo testet positiv for Covid-19 »