Haas dropper de russiske farver

Haas har meddelt, at det egentligt amerikanske Formel 1-team vil droppe de russiske farver og sponsoren Uralkali til den sidste testdag fredags den 25. februar og køre med en hvid bil.

Haas F1 præsenterer sin VF-22 . Copyright Haas F1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 24/2 2022 klokken 21:02

Haas-teamet har valgt at droppe den russiske (krigs)bemaling på deres bil – i det mindste til den sidste testdag i Barcelona.

Det har taler teamchefen Günther Steiner udtalt til torsdagens sidste pressekonference, som citeres af den russiske udgave af mediet motorsport.com.

Dermed reagerer Haas-teamet på Ruslands invasion af Ukraine.

Mazepin og Jesper Carlsen i Haas' garageMazepin og Jesper Carlsen i Haas' garage
Copyright Haas F1


Med udsigten til en eskalerende krig i Urkaine og kommende økonomiske sanktioner mod Rusland er det tvivlsomt, om vi de russiske farver og sponsoren Uralkali at se på Haas' biler igen.

Haas' hovedsponsor Uralkali ejes af Dmitri Mazepin, som har tætte forbindelser til Vladimir Putin. Putins nære ven Sergej Tjemzov har været formand for Uralkali siden 2014.

Haas vil i stedet køre med en helt hvid bil uden sponsor eller farver, fortalte Steiner.

I skrivende stund er det ikke bekræftet, om Haas fuldstændigt dropper de russiske farver og Uralkali som sponsor, når F1-sæsonen går i gang den 10. marts.

Der er heller ikke meldt noget ud om et eventuelt kørerskifte hos Haas.

Saudi-Arabiens Grand Prix 2021. Haas racerne på Jeddah banen. Mazepin er snurret rundt og passeres af Mick SchumacherSaudi-Arabiens Grand Prix 2021. Haas racerne på Jeddah banen. Mazepin er snurret rundt og passeres af Mick Schumacher
Copyright Pirelli


Torsdag aften mødes Stefano Domenicali og teamcheferne for at drøfte udviklingen i verdenssituationen og dens betydning for Formel 1.

Flere fans og Sebastian Vettel har krævet det russiske F1-grandprix aflyst.

BMF1 følger udviklingen.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Blev Masi smidt under bussen i Abu Dhabi? Mercedes med udfordringer »