Kevin: Aldrig tilbage til F1, hvis jeg ikke kan vinde

Kevin Magnussen vender gerne tilbage til Formel 1, men det bliver aldrig til et midterteam.

Kevin Magnussen under Englands Grand Prix 2020 . Copyright Haas F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 9/2 2022 klokken 19:02

Formel 1 står øverst på enhver racerkørers ønskeseddel. Selv hvis det er et bundteam, der vifter med en kontrakt.

Men ikke for Kevin Magnussen.

Såfremt et team måtte henvende sig, siger den tidligere Haas-kører pænt og høfligt nej-tak. Med mindre det er et vinderteam, hvor der er en reel mulighed for podieplaceringer.

Det siger danskeren i et interview med RACER .

"Resten af min karriere vil kun dreje sig om at køre med et håb om at vinde," sagde han til mediet.

"Uanset hvad jeg gør, vil jeg ikke gå ind i noget, hvis jeg ved, at jeg ikke kan vinde. Aldrig igen."

Hvad med et et solidt midterteam?

Bahrains Grand Prix 2020. Kevin Magnussen på Bahrain banenBahrains Grand Prix 2020. Kevin Magnussen på Bahrain banen
Copyright Haas F1


"Nej, der har jeg været," lød det klare svar.

"Det var en fantastisk oplevelse (F1, red.), og jeg er glad for, at jeg var i stand til at gøre det. Jeg har drømt om Formel 1 lige siden jeg var et lille barn, så jeg føler mig virkelig privilegeret over at kunne opfylde min drøm og være der og faktisk have en karriere i Formel 1."

"Jeg var der i syv år, og jeg nød det det meste af tiden, men som atlet var det sportsligt ikke tilfredsstillende at være i den position, jeg var i."

"Det er virkelig godt at være her (i USA, red.) og få gnisten tilbage. Du kan gå ind hver weekend, og du kan lugte blod, og det giver bare en ekstra slags energi, som jeg ikke har haft i et stykke tid."

Foruden et kort visit til IndyCar som vikar i en McLaren Arrows deltager Magnussen p.t. i den amerikanske IMSA sportsvognsserie, hvor han kører for Chip Ganassi Racing på en slags løb-til-løb-kontrakt, men nærmeste store projekt er deltagelsen i 24-timersløbet på Le Mans, hvor den 29-årige dansker skal deltage i Peugeots 9X8 Hyber Car.

Ruslands Grand Prix 2020. Kevin MagnussenRuslands Grand Prix 2020. Kevin Magnussen
Copyright Haas F1


Men har man benzin i blodet, lader man alle muligheder stå åbne.

"Jeg kigger på alt. En dag vågner jeg op og tænker ’Ah, Dakar er ret sejt!’. Du ved? Det er det smukke ved det, motorsport er sjovt. Der er egentligt ikke noget, jeg ikke vil gøre."

Dertil kommer, at Magnussen også har øje for IndyCar, men han er sig også bevidst, at det er en balancegang med hensyn til, hvilke kategorier han kan målrette sig mod ved siden af de eksisterende forpligtelser.

"Det begrænser dig altid," sagde han. "Uanset hvad jeg gør, vil jeg forpligte mig. At vinde er hovedfokus og hovedprioritet."

"For at vinde i de ting, som jeg deltager i, kan du ikke gøre det med venstre hånd. Du har brug for fuld fokus og fuldt engagement. Jeg vil ikke gøre tingene halvt."

"Men vi må se, hvad fremtiden bringer."

"Jeg er stadig ret ung og har forhåbentlig mange år tilbage i motorsporten, hvor jeg forhåbentlig kan realisere nogle af mine motorsportsfantasier," lød det fra Kevin Magnussen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Englands GP: Løbsoptakt Canadas GP: Løbsoptakt »