Alfa Romeo og Sauber indgår flerårig kontrakt

Alfa Romeo, det hæderkronede italienske bilmærke, mente det alvorligt, da de i 2018 indgik aftale med Sauber og dermed vendte tilbage til Formel 1.

Alfa Romeo Racing . Copyright Alfa Romeo Racing

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 14/7 2021 klokken 18:07

Fem verdensmesterkaber, herunder det første verdensmesterskab i 1925 i den såkaldte Grand Prix Racing, forgængeren til nutidens Formel 1, samt de første
to Formel 1 mesterskaber i 1950 og 1951.

Derefter 11 sejre i landevejsløbet Mille Miglia på Sicilien, 10 sejre i landevejsløbet Targa Florio, 4 udgaver af 24-timersløbet Le Mans og hundredvis af andre trofæer.

Fra 1979 til 1985 var det italienske bilmærke tilbage på Formel 1-banerne med kørere som Riccardo Patrese, Mario Andretti, Bruno Giacomelli og Eddie Cheever, hvorefter fabrikken trak sig fra F1 uden at have haft nævneværdig succes.

Kimi Räikkönen. Bahrains GP 2021.Kimi Räikkönen. Bahrains GP 2021.
Copyright Alfa Romeo


Ovenstående er et ultra kort sammendrag af den legendariske og unikke væddeløbshistorie for Alfa Romeo - alt sammen under firkløveremblemet Quadrifoglio.

Men til alle 'Alfisters' og 'Skabs-alfisters' store glæde vendte Alfa Romeo tilbage til Formel 1 i 2018 i et samarbejde med Sauber F1. Dette samarbejde er netop blevet udvidet til en flerårig kontrakt.

Beslutningen er vigtig for begge fabrikker, idet 2022 markerer begyndelsen på et stærkt ændret Formel 1, som får et helt nyt regulativ, der foreløbig skal gælde frem til 2025.

Uagtet det nære samarbejde med Sauber hedder teamet i dag Alfa Romeo Racing. Kørerbesætningen består af veteranen Kimi Räikkönen samt Antonio Giovinazzi.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Video nyhed: I AM Aston Martin hyrer ny Operations Director »