McLaren-bilen kræver anderledes kørestil

Daniel Ricciardo har haft problemer med at få det maksimale ud af McLaren-raceren. Ifølge holdchefen, Andreas Seidl, kræver bilen også en speciel kørestil.

Daniel Ricciardo. Bahrains GP 2021. . Copyright McLaren Media

Af: Simon Kraglund (sk@bmf1.dk) d. 28/5 2021 klokken 23:05

Ricciardo har haft svært ved at matche teamkollegaen Lando Norris’ resultater, hvor han lige nu er nede på ottendepladsen i kørernes tabel.

Til sammenligning er Norris placeret helt oppe på tredjepladsen, hvor englænderen har scoret 32 point flere end sin erfarne holdkammerat.

Australieren endte også en omgang efter Norris i Monaco.

McLaren-chefen, Seidl, vurderer, at det kræver en anderledes måde at køre bilen, end Ricciardo er vant til.

“Hvis vi kigger tilbage på starten af sæsonen, har han i samarbejde med os forbedret sig,” lyder det fra McLaren-bossen ifølge motorsport.com

“Men hvis man skal køre vores bil hurtigt, så skal man have en speciel kørestil, hvilket ikke er naturligt for Daniel. Det er derfor, det ikke er nemt for ham at sætte omgangene sammen.”

“Vi skal bare fortsætte med at arbejde sammen som et hold: Forblive rolige, fortsætte med at analyse og blive ved med at lære.”

“Vi bliver også nødt til at se på det som hold, hvad vil kan gøre for at give ham den naturlige følelse, som man skal have for at køre hurtigt,” lød det fra teambossen.

Den 31-årige racerkører udtalte selv efter løbet i Monaco, at han ikke er sikker på, at han kan få det samme ud af bilen, som hans unge teamkollega.

“Der er en forskel mellem os på dataen, hvorfor Lando er hurtigere i et sving, og det ser jeg, men jeg er ikke sikker på, at jeg kan gøre det samme.”

OM SKRIBENTEN

Simon fra BMF1 Simon er forholdsvis ny på BMF1, og han har set Formel 1 siden 2005, så det er det meste af hans liv.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« ‘Mind games’ fortsætter Stikpille tilbage til Mercedes »