Kevin: Jeg så mig selv i mesterskabskampen

Da Kevin Magnussen sluttede om toer i sin F1-debut i 2014, så han sig som en naturlig del af kampen om årets verdensmesterskab.

Kevin Magnussen. . Copyright Haas F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 11/1 2021 klokken 16:01

I adskillige interviews har Kevin Magnussen udtalt, at han ville være verdensmester. Kort og godt. Og at målet var inden for rækkevidde. Det var ikke hver dag man hørte en dansk sportsudøver være så klar i mælet om sine mål.

Da Magnussen sluttede sin debut i 2014 på Albert Park, Australien, som en imponerende toer på podiet for McLaren, så det vitterligt ud, som om målet var inden for rækkevidde.

Som bekendt gik det ikke sådan.

I et interview erkender Magnussen, at forventningerne hos ham selv var store efter podiedebuten i Australien, hvor han efterfølgende så sig selv som mesterskabskandidat.

”Det er svært at vide, hvordan tingene vil gå,” udtaler Magnussen i et interview med Autosport, hvor han reflekterer over sin tid i F1.

Kevin Magnussen. Brasilien 2014Kevin Magnussen. Brasilien 2014
Copyright McLaren Media


”Da jeg startede min F1-karriere i Melbourne 2014, havde jeg temmelig høje forventninger. Jeg troede, at jeg kæmpede med om mesterskabet i mit første år efter det første løb.”

Som nævnt formede sæsonen sig anderledes. Således sluttede Magnussen som nr. 11 hele 329 point efter årets verdensmester, Lewis Hamilton.

Resultatet var svært at sluge for sejrsvante McLaren, som sendte den dengang 23-årige dansker på reservebænken og erstattede ham med Fernando Alonso.

Magnussen indrømmer, at det var en hård tid, men alligevel ser han positivt tilbage på denne hektiske del af sit liv.

”Jeg kan ikke klage, og jeg er taknemmelig for at McLaren gav mig muligheden som rookie.”

Emilia Romagnas Grand Prix 2020. Kevin Magnussen fører midtfeltet anEmilia Romagnas Grand Prix 2020. Kevin Magnussen fører midtfeltet an
Copyright Haas F1


“Jeg kan heller ikke rigtig sige, at jeg fortryder noget,” fortsatte den nu tidligere Haas F1-kører, som også oplyste, at McLaren i første omgang oplyste ham, at de havde en ‘done deal’ med det daværende Force India.

"I sidste øjeblik ændrede det sig, og de satte mig i McLaren. Det var en meget hektisk tid omkring min debut, men i sidste ende er jeg tilfreds med, hvordan tingene udviklede sig.”

"Du kan ikke aldrig forudsige, hvordan tingene vil gå i Formel 1. Du skal bare gøre dit bedste og nyde det, så længe det varer,” lød det fra Magnussen.

Nu går turen til IMSA-serien, USA og Chip Ganassi Racing, hvor den 28-årige, og nu mere erfarne dansker, får en reel mulighed for at udleve den gamle drøm om sejre og mesterskaber.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Abiteboul forlader Renault Verstappen er ikke bekymret »