Renault: Alonso får det svært

Den nyudnævnte "ungdomskører", Fernando Alonso, er tilbage fra næste sæson, men det bliver svært for ham, mener Renaults F1-direktør.

Fernando Alonso under Young Driver's Test. Abu Dhabi 2020. . Copyright Renault Motorsport

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 21/12 2020 klokken 18:12

Renault erkender, at det ikke ligefrem bliver "walk in the park" for Fernando Alonso, når han vender tilbage til Formel 1 og Renault i 2021 efter to års pause fra motorsportens topklasse.

Af samme årsag fik Renault dispensation fra FIA til at lade den dobbelte verdensmester deltage i den netop overståede tredages "Young Driver's Test" i Abu Dhabi. En tilladelse, der har rejst protester fra flere sider.

Renaults Formel 1-direktør, Marcin Budkowski, afviser, at den 39-årige spanier har opnået specielle fordele ved at få dispensation til at deltage i træningerne.

”Jeg tror, du mener, hvor meget mindre ulempe han har? For han ikke har kørt i to år,” forsvarede Budkowski beslutningen ifølge Autosport.

Fernando Alonso under Young Driver's Test. Abu Dhabi 2020.Fernando Alonso under Young Driver's Test. Abu Dhabi 2020.
Copyright Renault Motorsport


”Jeg forstår, at det er svært at skifte hold næste år og vænne sig til et andet hold for Carlos (Sainz) og Daniel (Ricciardo). Der er meget at lære, forskellige måder at arbejde på, forskellige ingeniører."

"Men Fernando har overhovedet ikke kørt i to år."

”Så det er derfor, vi prøver at give ham noget banetid og også noget banetid i 2018-bilen bare for at få ham tilbage i rytmen, få ham tilbage i den fysiske tilstand, med nakken og andet, som han har brug for."

"Ja, det bliver vanskeligt for Fernando at vænne sig til bilen på halvanden dags test, men jeg tror endnu mere, det er fordi, han ikke har kørt så længe," lød det Budkowski.

Ikke overraskende satte Alonso træningens hurtigste tid på de 105 omgange, han nåede at køre i Renaults RS.20-model.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Rygte: Mazepin fyret Den grå Ferrari »